Amway’den rekor satış

Amway’den rekor satış

Dünyanın en büyük doğrudan satış şirketlerinden olan Amway’in 2012 satış, büyüme rakamları ve 2013 yatırımları açıklandı.

Yedi yıldır istikrarlı bir büyüme gösteren şirket, 2012 yılında 11,3 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi. Bu artışın küresel üretimin genişlemesiyle belirginleştiği göze çarpıyor. Amway 2013’te üretim ve AR-GE’ye 335 milyon dolarlık yatırım planlıyor.

Genel merkezi ADA, Michigan’da bulunan Amway şirketi tarafından verilen bilgilere göre 2012 yılında 11,3 milyar dolar satış gerçekleşti. 2011 yılındaki 10,9 milyar dolarlık satışın ardından 2012, şirketin arka arkaya büyüme kaydettiği yedinci yıl oldu. Amway, son 13 yılın 12’sinde satışlarda gösterdiği artışla dikkat çekiyor.

EN BÜYÜK 10 PAZARIN HEPSİNDE BÜYÜDÜ

Amway, 20 yılı aşkın bir süreden beri ilk kez Çin, Hindistan, Japonya, Kore, Malezya, Rusya, Tayvan, Tayland, Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yer aldığı en büyük 10 pazarındaki satışlarını arttırdı. 2012’de iki haneli artış gösteren pazarlar arasında Kolombiya, Hong Kong, İtalya, Meksika, Rusya, Türkiye ve Venezüela yer alıyor.

Sonuçlarla ilgili açıklama yapan Amway Yönetim Kurulu Başkanı Steve Van Andel: “Amway’de rekor bir satış yılını daha duyurmak bize heyecan veriyor. Altı yıl önce şirketin Yenilikçi Büyüme stratejisini başlattığımız tarihten bu yana hacim olarak neredeyse iki misli büyüdük. 2013 yılı içinde büyüme potansiyeli öngörmekteyiz. Tedarik zincirimize, üretim ve bilimsel kaynaklara yatırım yapmaya devam ederek pazar taleplerine daha güçlü yanıt veriyoruz. Bu da Serbest Girişimcilerimizin müşterilerine ihtiyaç duydukları zamanda ve yerde daha iyi hizmet vermelerine yardım ediyor.” dedi.

Başkan Doug DeVos ise: “Bütün dünyada milyonlarca insan daha farklı şeyler için arayışda. İnsanlar kendilerini ödüllendirecek ve büyüme potansiyeli sağlayacak bir iş fırsatı istiyor.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “50 yıldan fazla bir zamandan beri Amway, insanlara kendilerine ait bir işe sahip olma fırsatı sağlıyor. Bu iş fırsatı, kuvvetli markalarla, yenilikçi ürünlerle, satış ve iş becerileri eğitim programlarıyla destekleniyor. Hedeflerimize ulaşırken dünyaki girişimcileri yeni ve daha iyi yöntemlerle desteklemeye devam edeceğiz.” diyerek şirketin sunduğu fırsatları vurguladı.

Üretim ve AR-GE’ye 335 milyon dolarlık yatırım Amway önümüzdeki dönemde ABD, Hindistan, Çin ve Vietnam’da üretim ve AR-GE büyümesi için 335 milyon dolardan fazla yatırım yapmayı planlıyor.

Şirketin ABD’deki 2013 yatırımlarından biri Ada, Michigan’da kurulacak beslenme kapsül ve tablet üretim tesisleri. 81 milyon dolar tutarındaki bu yatırım ile üç yıllık bir dönem sonunda 300 kişiye istihdam yaratılması bekleniyor.

Buena Park, Kaliforniya’da gerçekleşecek 42 milyon dolar tutarındaki proje ise 2013’te tamamlanması planlanan tablet üretim tesisini destekleyecek yeni bir öğütme, araştırma ve geliştirme tesislerini ve pilot laboratuarları içeriyor.
Quincy, Washington’da 38 milyon değerindeki NUTRILITE Botanik Konsantre işleme fabrikasında ise şirketin bu tesise yakın Trout Lake Çiftliği’nde yetiştirilen bitkileri işlenecek.

Tamil Nadu, Hindistan’da 2013’te temeli atılarak 2015’te tamamlanması programlanan üretim tesisi ise 95 milyon dolar değerinde bir yatırım. Bunlarla birlikte Amway, Çin’de Guangzhou’daki üretim fabrikasına bir ikincisini ekleyecek. 75 milyon dolarlık tesisin de tam olarak 2016’da işletmeye açılması planlanıyor.

Amway’in ABD genişlemesi, en çok satan NUTRILITE™/NUTRIWAY™ markasının merkezi olan Buena Park, Kaliforniya’da yeni araştırma ve geliştirme tesislerini de içeriyor. Buna ek olarak Amway, Wuxi, Çin’de 10 milyon $’lık bir botanik araştırma ve deneyim merkezi inşa ederek ürün geliştirmede kullanılan bilimsel bilgi ile geleneksel Asya bitkilerinin tarihi kullanımını bir araya getirmeyi de planlıyor. Premium bileşen seçimi ve yenilikçi teknolojiler ile şirketin ürün geliştirme çabalarını desteklemek üzere bütün dünyada 65 AR-GE ve kalite güvence laboratuarında 900’den fazla bilim insanı, mühendis ve teknik profesyonel çalışıyor. Amway satışlarında liderlik, vitamin ve beslenme destek ürünlerinde Kozmetikten cilt bakımına, beslenme destek ürünlerinden ev bakım ve temizlik ürünlerine 500’den fazla ürün çeşidi bulunan Amway’in 2012’de ürün satışlarında yüzde 46 ile vitamin ve beslenme destek ürünleri kategorisi lider oldu. NUTRIWAY DOUBLE X™ Vitamin/Mineral/Fito-besleyici takviye edici gıda ürünü ve NUTRIWAY Vitamin C Plus Extended Release beslenme kategorisi satışlarında başı çeken ürünler
arasında yer aldı.

Güzellik kategorisi ürünleri ise 2012 satışlarının yüzde 26’sını oluşturdu. Güzellik kategorisinde Amway’in en çok satılan ürünleri içinde ARISTRY Creme LuXury, ARTISTRY Intensive Skincare Yenileyici Peeling ve ARTISTRY Intensive Skincare Anti-Wrinkle Firming Serum bulunuyor.

2012 satışlarının yüzde 22’sini de Ev Bakım ürünleri oluşturdu. Bu kategoride en çok satılan ürünler ise Green Meadows Konsantre Oda Spreyi, iCook™ pişirme kapları, eSpring™ su arıtma sistemleri ve temizlik ürünleri oldu. 2012’de Çin’de eSpring su arıtma sistemleri satışının başlamasıyla şirket tarihinin en büyük ürün lansmanı gerçekleşti. İlk yıl satışlarının 500 milyon doları aşması bekleniyor.

10 YILDA 10 MİLYON ÇOCUĞA ULAŞTI

Çocuklar için AMWAY ONE BY ONE Kampanyası 2013’te 10’uncu yıldönümünü kutluyor. Amway Serbest Girişimcilerinin ve Amway çalışanlarının desteklediği kampanya elbirliğiyle muhtaç durumdaki toplam 10 milyon çocuğa ulaşarak yeni bir rekor kırdı. 2003 yılından bu yana kampanya dünya çapında çocuk sorunları için 190 milyon dolar bağışladı. Ayrıca Amway serbest girişimcileri ve çalışanları çocuk davaları için 2,7 milyon saatten fazla gönüllü çalışma saati katkıda bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.