Amerikan heyetinden Gaziantep çıkarması

Amerikan heyetinden Gaziantep çıkarması

Amerika Birleşik Devleti ile Türkiye ikili ilişkilerinin 200. yıldönümü nedeniyle ABD Tarım Bakan Yardımcısı Michael T. Scuse başkanlığında; Missouri, Kuzey Dakota, Minnesota, Iowa Eyalet Tarım Bakanları ile beraberindeki 15 kişilik heyet, 13 Haziran Perşembe günü Gaziantep Ticaret Borsası’nı (GTB) ziyaret edecek.

İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin artırılması amaçlanan toplantıya Borsa Üyesi Sanayiciler katılarak, ABD ile yapılacak yeni ticari fırsatları ve iş birlikteliklerini değerlendirecek.

 

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’nun konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “ABDTarım Bakanlığı nezdinde yapılan bu ziyaret, şehrimiz ile Amerika Birleşik Devletleri arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi açısından son derece önemlidir. Gaziantep, Irak ve Suriye gibi Ortadoğu Ülkelerine yakınlığı, İpek Yolu üzerindeki stratejik konumu ve öneminden dolayı, dünyadaki birçok ülke gibi ABD’nin de ilgisini ve dikkatini çekmektedir. Diğer yandan şehrimizin verimli Güneydoğu Anadolu Projesi bölgesinin içinde yer alması ve tarıma dayalı gelişmiş sanayisinin mevcut olması, şehrimizi ticari yatırımlar ve işbirliği için ayrıca cazip hale getirmektedir” dedi.

 

Başkan Tiryakioğlu, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

 “ABD Tarım Bakan yardımcısı ve beraberindeki heyetle yapacağımız görüşmede amacımız, ilimiz ticaretine yön veren kuruluşların başında gelen Borsamız ile Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren Ürün Borsaları arasında işbirliği ve entegrasyonu sağlayarak, Türkiye’deki borsacılık sistemini, dünya borsaları ile uyumlu hale getirmektir. Önümüzdeki dönemler içinde yeni kapılar açacak olan bu ziyaret sayesinde Borsamız, dünyada referans kabul edilen bir borsa olma yolunda da önemli bir aşama kaydetmiş olacaktır.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.