Trump’tan Almanya’yı kızdıran açıklama

Trump’tan Almanya’yı kızdıran açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, savunma harcamalarının artırılmasının gündemin baş maddesini oluşturduğu Brüksel’deki NATO zirvesinde Rusya ile Almanya arasında kararlaştırılan “2’nci Kuzey Akımı doğalgaz boru hattı” projesini eleştirdi.

Trump NATO Genel sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı ikili görüşme sırasında, ABD’nin Almanya’yı koruduğunu, Almanya’nın milyarlarca dolarlık doğalgaz anlaşması yaptığı Rusya’nın ‘tutsağı’ olduğunu’ söyledi.

Rus doğalgazına bağımlı duruma düştüğü gerekçesiyle Almanya’yı eleştiren ABD Başkanı “Almanya Rus gazına milyarlar öderken, NATO Almanya’yı Rusya’dan koruyor, Almanya tamamen Rusya’nın kontrolü altına girdi” dedi.

ABD Başkanı Trump NATO zirvesi için Brüksel’e hareket etmeden önce yaptığı açıklamada NATO zirvesi ve ardından İngiltere’ye yapacağı ziyarete atıfta bulunarak, bu temasların 16 Temmuz’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yapacağı görüşmeden daha zorlu geçebileceğini söylemişti.

Zirvede ABD, NATO üyesi ülkelerin birliğe verdikleri katkıları arttırmasını istiyor ve müttefiklerini savunma harcamalarının çoğunu ABD’nin üzerine yıkmakla suçluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.