Taksim’deki son polis müdahalesi, ABD basınında geniş yer buldu

Taksim’deki son polis müdahalesi, ABD basınında geniş yer buldu

Dünyanın önde gelen televizyonlarından CNN, polisle göstericiler karşı karşıya geldikten sonra saatlerce kesintisiz canlı yayın yaptı. Hemen hemen Taksim’deki bütün gelişmeleri canlı yayında seyircilere aktaran CNN, polisin eylemcilere biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahale ettiğini duyurdu. CNN’in Türkiye’deki gelişmeleri bu kadar yakından takip etmesi ise dikkat çekti. CNN’den Christiane Amanpour’un programına katılan Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, protestolara DHKP-C gibi marjinal grupların  üyelerininde katıldığını söyledi. Kalın, Amanpour’a “Siz elinde motoloflara Beyaz Saray etrafında eylem yapıldığını hayal edebiliyormusunuz?” sorusunu yönelttiği sırada program bitti. 

 

Fox News televizyonu da Türkiye’deki olayları seyircilerine canlı yayında duyurdu. Fox News, Türk Polisinin eylemcilere karşı yoğun biber gazı kullandığını ifade etti. 

 

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal ise gelişmeleri internet sayfasında ‘Türk Polis, Taksim’i yeniden ele geçirdi’ başlığıyla verirken, New York Times, ‘Başbakan Tayyip Erdoğan protestocularla görüşeceğini söyledikten sonra polis, Taksim’i protestoculardan geri aldı’ diye yazdı. Washington Post ise, polisin göstericilere karşı biber gazı kullandığını, protestocuların ise havai fişek patlattığını aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.