Sisi de ‘çılgın proje’ açıkladı

Sisi de ‘çılgın proje’ açıkladı

3 Temmuz 2013’te darbeyle iktidarın değiştiği Mısır’da, askeri müdahalenin başaktörü yeni Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi döneminde bitirilmek üzere dev bir proje açıklandı.

Akıllara Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul için planladığı ve ‘çılgın proje’ adı verilen Kanal İstanbul’u getiren proje kapsamında Mısır’ın Afrika ve Asya’daki topraklarını birbirinden ayıran Süveyş Kanalı yanına paralel ikinci bir kanal açılması planlanıyor. Projenin normalde 5 yılda bitirilmesinin ve 4 milyar dolara mal olmasının beklendiği ancak 3 yılda tamamlanması için uğraşılacağı duyuruldu. Sisi, cumhurbaşkanlığı görevine 4 yıllığına seçilmişti.

Mısır’ın ‘çılgın proje’si duyurusunu, mevcut Süveyş Kanal Yönetimi Başkanı Muhab Memiş yaptı. Kanal kenarındaki İsmailiye kentinde devlet televizyonu tarafından da canlı yayınlanan basın toplantısında konuşan Memiş, 35 kilometre uzunluğunda sıfırdan “kuru kazım” işlemi, 37 kilometre de mevcut kanal boyunca “genişletme ve derinleştirme” çalışmaları yapılacağını söyleyerek, iki kanalın birbirine bağlantılı olacağını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.