Paris’teki karakol saldırısı ile ilgili soru işaretleri sürüyor

Paris’teki karakol saldırısı ile ilgili soru işaretleri sürüyor

Fransa’nın başkenti Paris’teki bir karakolu hedef alan bıçaklı saldırı ile ilgili soru işaretleri devam ediyor.

Dün Fransız medyasına yansıyan saldırganın 1995 Fas doğumlu Ali Sallah olduğu yönündeki haberler İçişleri Bakanlığı tarafından doğrulanmadı. 2013 yılında bir hırsızlık vakasına ismi karışan, oturum kaydı bulunmayan evsiz Sallah ile dün vurulan şahsın yaşlarının birbiriyle örtüşmediği belirtiliyor.

Ayrıca öldürülen şahsın, üzerinden çıkan Tunus doğumlu Abou Tarık ile DNA’sının uyuşmadığı kaydedildi. Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins de yaptığı açıklamada şüpheli şahsın kimliğinin henüz net olmadığını doğruladı. Ancak şu ana kadar ortaya atılan iki ismin de Fransız istihbaratı tarafından tanınmadığına dikkat çekildi.

Bu arada saldırının meydana geldiği Paris’in yabancıların yoğun olarak yaşadığı La Goutte d’Or semtindeki vatandaşlar da yaşanan olaya tepkili. Fransız medyasında yer alan habere göre mahalle sakinleri olayla ilgili resmi açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtiyor.

Olayı gördüğünü söyleyen Charlotte isimi kadın, olay sırasında polislerin saldırgana geri çekilmesi yönünde uyarıda bulunduğunu, şüpheli şahsın ise uyarıya rağmen ilerlemeye devam ettiğini söyledi. Ancak genç kadın, iddia edildiği gibi saldırganın tekbir getirdiğini duymadığını iddia etti.

Cezayir asıllı Muhammed isimli bir kişi ise L’express dergisinde yer alan ifadelerinde bir kişinin sahte bomba düzeneğiyle karakola saldırmasının çok inandırıcı olmadığını savundu. Bunun insanları daha fazla korkutmak için kurulmuş bir komplo olabileceğini iddia etti.

MAHALLE HALKININ YÜZDE 28’İ FAKİRLİK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR

Saldırının meydana geldiği La Goutte d’Or semti, Paris’in merkez sınırları içerisinde yer alan son gettosu olarak dikkat çekiyor. Her kesimden yabancının bir arada yaşadığı mahallede güvenlik kaygıları da Paris’in diğer bölgelerine göre daha ön planda yer alıyor.

Fransız Humanite gazetesinin verilerine göre La Goutte d’Or’da oturanların yüzde 28’i fakirlik sınırının altında yaşıyor. Bu oran Paris’in diğer semtlerinde ise yüzde 11 olarak ölçüldü. Geçen Mart ayında da Paris Belediyesi, La Goutte d’Or’u ek ekonomik sübvansiyon sağlanacak öncelikli 20 mahalle arasında göstermişti.

Dün Paris’in kuzeyindeki La Goutte d’Or polis karakoluna bir kişinin bıçakla girmeye çalıştığı açıklanmıştı. Üzerinde sahte bomba düzeneği de bulunduğu belirtilen şahsı polisler vurarak etkisiz hale getirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.