FT: Türkiye’nin IŞİD’e karşı önlemleri sonuç vermeye başladı

FT: Türkiye’nin IŞİD’e karşı önlemleri sonuç vermeye başladı

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, Türkiye’nin eskisi gibi IŞİD’e karşı toleranslı davranmamasının sonuç vermeye başladığını yazdı.

Türkiye’nin radikal Selefi terör örgütü IŞİD’e ulaşan finansal yardım ve militan geçişini önlemek amacıyla Suriye sınırındaki kontrollerini sıkılaştırdığına dikkat çekildi. Yayınlanan makalede, Ankara’nın müttefikleri tarafından IŞİD’e karşı önlem alması yönünde baskı altında olduğunu, yakın zamanda artırılan tedbirlerin mal kaçakçılığı ve militan geçişini gözle görünür düzeyde azalttığını belirtti.

Reyhanlı mahreçli haberde alınan tedbirler sayesinde, IŞİD’e önemli gelir kazandıran kaçak petrol satışının da düştüğü, ucuz petrole artık eski oranda ulaşamayan kamyon şoförlerinin yeni durumdan şikâyetçi olduğu aktarıldı. FT’ye konuşan Türk yetkililer ise her sakallının IŞİD mensubu olmadığını belirterek Batılı müttefiklerden daha fazla istihbarî desteğe ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Bir Türk yetkili, IŞİD’in daha önce Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki evlerde faaliyet gösterdiğini de kabul etti. Gazete, uluslararası bir diplomatın Ankara’nın, örgütün elinde bulunan 49 rehine nedeniyle ikilem yaşadığını söylediğini aktardı. İsmini vermeyen diplomat, Türkiye’nin IŞİD’e karşı  önlem almakta geç kaldığını belirterek, “Türkiye’nin aldığı tedbirler, atı kaçırdıktan sonra ahır kapısını kapamaya benziyor.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.