Brezilya’da başkan adayı uçak kazasında öldü

Brezilya’da başkan adayı uçak kazasında öldü

Brezilya’nın başkan adaylarından Eduardo Campos, Sao Paulo’nun sahil şehri Santos yakınlarında uçağının düşmesi sonucunda hayatını kaybetti.

Yüzde 9 oy alması beklenen Campos, başkanlık seçiminin önemli figürlerinden biriydi. Eski Pernambuco valisi olan 49 yaşındaki politikacı, Dilma Rousseff döneminde bakanlık yapmış ve adaylığı sürecinde politik reform çağrısı yapmıştı.

PSB partisi adayı Campos’un içinde olduğu uçakta toplam 7 kişinin bulunduğu ifade edildi. Campos’un ölenler arasında bulunduğu haberi doğrulandı.
ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ
Brezilya’nın başkan adaylarından Eduardo Campos’un ölümü üzerine seçim çalışmalarını askıya alan Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ülkede üç günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Rousseff, yayınladığı notta şu ifadelere yer verdi:

“Bugün büyük bir Brezilyalı ve yol arkadaşımızı kaybettk. Eduardo Campos, büyük bir liderdi. Siyasi bir figür olarak yer aldığı valilik, milletvekilliği ve bakanlık görevlerini başarıyla yerine getirdi. Eduardo Campos’un anısına ülkede 3 günlük yas ilan ediyor ve seçim kampanmamı 3 günlüğüne askıya aldığımı bildiriyorum.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.