Boko Haram kadın rehineleri taşlamış

Boko Haram kadın rehineleri taşlamış

Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Sambisa Ormanı’ndan geçtiğimiz hafta Nijerya ordusunun operasyonlarıyla terör örgütü Boko Haram’ın elinden kurtarılan bazı rehine kadınlar, yaşadıkları dehşet anlarını anlattı.

Kurtarılan 700 kadar kadın ve çocuk arasında olan 27 yaşındaki Lami Musa ve 20 yaşındaki Salamatu Bulama, güvenlik güçleri yaklaşmaya başlayınca kendilerini hareket etmeye zorlayan teröristler tarafından taşa tutulduklarını söyledi.

İki kadın tanık, taşların isabet ettiği çok sayıda rehinenin kurtarılmaya ramak kala öldürüldüğünü aktardı. Görgü tanıkları ayrıca rehinelerden bir kısmının saklandıkları çalılıklar arasında kendilerini fark etmeyen zırhlı askeri araçların ezmesi ve çatışmalarda nerden geldiği bilinmeyen kurşunlarla hayatlarını kaybettiğini belirtti.

Kaçırıldığı sırada hamile olan Musa, getirildikleri ülkenin kuzeydoğusundaki Malkohi mülteci kampında altı günlük kız çocuğunu kucağında taşıyarak hayatta olmanın sevincini “Biz hayatta kalanlar bunun için Allah’a şükretmeliyiz” şeklinde dile getirdi.

Musa, gebe olduğunu fark eden teröristlerin “Bir kâfir tarafından hamile bırakıldın; onu öldürdük ve bir haftaya da komutanlarımızdan biriyle evleneceksin” dediğini aktardı. Doğum yaptıktan bir gün sonra kurtarılan kadın, kocasını öldüren teröristlerin kendisini de üç çocuğunu geride bırakmaya zorladığını anlattı. Bu çocukların akıbeti bilinmiyor.

Musa gibi Boko Haram’ın taşlarına tutulan Bulama da kendisiyle birlikte kaçırılan 2 yaşındaki oğlunun ise yeni yürümeye başladıktan sonra yetersiz beslenme sebebiyle hastalanarak öldüğünü söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.