Amerikalı muhalif düşünür Chomsky Gazze’de

Amerikalı muhalif düşünür Chomsky Gazze’de

ABD’li ünlü muhalif düşünür ve dil bilimci Noam Chomsky, Filistin İslam Üniversitesi’nin yarın düzenleyeceği Uluslararası Uygulamalı Dilbilim ve Edebiyat Konferansı’na katılmak üzere akademisyenlerden oluşan bir heyetle Gazze’ye gitti.

Mısır tarafındaki Refah sınır kapısından Gazze’ye giriş yapan Chomsky, basına yaptığı açıklamada, Filistin halkıyla hep dayanışma içinde olduğunu belirterek, “Gazze’ye ilişkin çok şey duydum ve burayı görmek istiyorum” dedi.

Filistin İslam Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal el-Hudari, “Chomsky’nin ziyareti Filistin halkının onurlu direnişine güç veren, özgür dünyanın Gazze ablukasına karşı çıktığını gösteren büyük bir destek mesajıdır” diye konuştu. “Bu mesajı dünyaya iletmek için binlerce kilometre kateden Chomsky ve beraberindekilere şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Hudari, Chomsky’nin bugüne kadar Gazze’yi ziyaret eden en önemli isimler arasında olduğunu belirtti.

Chomsky’nin daha önce defalarca deniz ve kara yoluyla Gazze’ye girmeye çalıştığını ancak her seferinde engellendiğini söyleyen Hudari, ABD’li düşünürün Gazze’ye girişine imkan veren Mısır hükümetine de ayrıca teşekkür etti.

Dil, edebiyat, felsefe ve siyaset alanındaki araştırmalarıyla dünya çapında itibar sahibi olan Noam Chomsky, ABD dış politikasına eleştirel yaklaşımı ve İsrail işgaline tepkisiyle biliniyor.   Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.