Yeni nesil internet kullanıcılarının profili

Yeni nesil internet kullanıcılarının profili

Günümüzde 2,4 milyar aktif internet kullanıcısı var. 4 yıl sonra bu sayıya 1 milyar kişi daha eklenecek. internetserviceproviders.org sitesinin verilerine göre yeni kullanıcılar daha çok Asya ülkelerinden olacak. Tarlada çalışan çiftçi bile kolundaki saatle internete bağlanabilecek.

İnternet kullanımı çok hızlı bir biçimde artmaya devam ediyor. Günümüzde 2,4 milyar aktif internet kullanıcısı bulunuyor. Bu da dünya nüfusunun yüzde 39’unun internetle bir şekilde tanıştığını bize gösteriyor. Bu inanılmaz artışa, son yıllarda akıllı telefon satışlarında yaşanan patlamanın sebep olduğu söylenebilir. Zira, 2012 yılının son çeyreğinde 207 milyon yeni akıllı telefon satıldı. 2017 sonunda aktif internet kullanıcısı sayısına 1 milyar kişinin daha eklenmesi bekleniyor. Son dönemde, özellikle Google ve Facebook gibi internet devi şirketler internet kullanımının yaygınlaşması için çalışmalar yürütüyor. Peki yeni nesil internet kullanıcılarının profili nasıl olacak?

İnternet ile yeni tanışacak kişilerin çoğunluğunu Asya ve gelişmekte olan ülkelerde yaşayan kişiler oluşturacak. 2017’de internet kullanıcılarının yüzde 61’i Asya-Pasifik ülkelerinden olacak. Bu büyümeyi Çin, Endonezya ve Hindistan tetikleyecek. Bu ülkelerde 2017 yılında toplam 3 milyar internet kullanıcısının olması bekleniyor. Afrika’da mobil bağlantı yapanların oranı 2012’den 2017’ye kadar yüzde 6,5’e yükselecek.

 

GİYİLEBİLEN CİHAZLAR POPÜLER OLACAK

 

Apple’ın iWatch adlı akıllı saatlerinin, yakında piyasaya çıkması bekleniyor. Diğer şirketler de buna benzer yeni nesil cihazlar üretmeyi hedefliyor. Yapılan bir araştırmada kullanıcıların yüzde 12’si Google Glass, yüzde 28’i bileğe  takılan interaktif saat, yüzde 20’si ise Apple’ın çıkarmayı planladığı iWatch’u almak için istekli olduklarını dile getirdi. Amerikalı tüketicilerin yarısına yakını giyilebilir cihazlarla internete bağlanmayı düşündüğünü söyledi.

 

Günümüzde mobil tarayıcılardan internet erişimi sağlayanların sayısı, bilgisayarlarından internete bağlanan insanların sayısını çoktan solladı. 2017 yılında, dünya çapında mobil internet bağlantısı toplamda 8,2 milyara ulaşacak.

 

Google, ‘Project Loon’ ile dünyanın her yerinden internet bağlantısını mümkün kılmayı amaçlıyor. Google, havaya salınan balonlar ile Wi-Fi istasyonları oluşturacak. Google, proje ile internet erişimi olmayan dünyanın üçte ikisine de ulaşmayı amaçlıyor.

 

İnternet kullanımını teşvik eden bir diğer proje de Facebook’tan. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Internet.org projesinin hedefini “Her birimiz, her yerde, internete bağlı.” şeklinde açıklıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.