WhatsApp’ın yerini MessageMe mi alıyor?

WhatsApp’ın yerini MessageMe mi alıyor?

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp senelik abonelik sistemine geçiyor. App Store mağazasında bir kez alınan 0,99 dolar WhatsApp ücreti artık senelik olarak alınacak.


Whatsapp internet üzerinden mesajlaşma, video gönderme, ses kaydı gönderme, resim yollama gibi özellikler sunuyor. Uygulama kapalı olsa bile mesajlar sunucuda depolanıyor, cihazınızın anlık bildirim özelliği açıksa anında iletiliyor. Bu programı diğer programlardan ayıran en önemli özelliği ise telefon rehberinizi kullanıyor olması. Ayrıca Whatsapp çoklu platformda yer alması sayesinde İphone, BlackBerry, Android ve Ovi kullanıcılarını bir platformda buluşturuyor.

Whatsapp’ın kullanıcılar açısından en kötü tarafı ise uygulamanın ücretli olması. Android, Windows Phone, Symbian ve BlackBerry tabanlı akıllı telefon kullanıcıları üyelik modelini uzun süredir kullanıyor. İOS tabanlı cihazlarda da bir kez alınan WhatsApp ücreti de artık senelik oluyor.

Fakat WhatsApp’ın eski kullanıcıları bu uygulamaya dahil edilmeyecek. Yani üyelik sistemi yeni üyeler için geçerli olacak. Paralı üyelik sistemine bu yıl içerisinde geçiş yapılacağı belirtiliyor.


MessageMe 10 günde 1 milyon üyeye ulaştı


Ücretsiz esajlaşma olanağı sunan WhatsApp, akıllı telefon kullanıcılarının bir numaralı tercihi haline gelmişti. Ancak ilk üyelikte alınan 0,99 dolar ve senelik ücret sistemine geçecek olması hızlı yükselişinin önündeki en büyük engel.

MessageMe adındaki uygulama ise PIN kullanarak, cep telefonu numarası vermeye gerek kalmaksızın görüşme yapma olanağı sunduğu için kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Uygulama ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor. Bu özelliği ile kullanıcılar tarafından beğeni kazanan MessageMe, İOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için geliştirildi. Yeni bir uygulama olmasına rağmen oldukça kısa bir süre içerisinde kullanıcı sayısını arttırmaya başladı. Kısa sürede popülerliği yakalayan MessageMe, 1 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştı.

MessageMe’nin hızlı yükselişine rağmen WhatsApp hala popülerliğini devam ettiriyor.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.