VTech çocuk uygulamaları mağazasından verilerin çalındığını açıkladı

VTech çocuk uygulamaları mağazasından verilerin çalındığını açıkladı

Elektronik çocuk oyuncakları ve kablosuz telefonlarıyla meşhur VTech, Cuma günü bu ayın başında hackerların bazı müşteri verilerini çaldığını açıkladı.

VTech kullanıcı bilgileri ifşa edilen ilk şirket olmasa da, buradaki hedef görece olarak alışılmışın dışındaydı: çocuklar için uygulama mağazası.

Adı Learning Lodge olan bu mağaza çocukların ve ailelerinin uygulamalar, oyunlar, e-kitaplar ve çeşitli eğitim materyalleri indirebildikleri bir vitrin. Teğet olarak da olsa çocuklara dokunan bir sızma olduğunu düşünmek rahatsız edici olsa da, şirket hiçbir “kişisel kimlik verisinin” başkalarının eline geçmediğini söylüyor.

VTech aynı zamanda hiçbir kredi kartı bilgisinin de ifşa olmadığını söylüyor.

Bununla beraber, bilgilerin bazıları kesinlikle kimliklendirilebilir duruyor. VTech hackerların kullanıcı adları, kodlanmış şifreler, e-posta adresleri, IP adresindeki kullanıcıların yükleme geçmişleri ve güvenlik sorularına verdikleri cevapları ele geçirdiğini ifade ediyor.

Bu yüzden, şirket “etkilenen alanları kapsamlı bir şekilde kontrol edildiği ve gelecekte olabilecek saldırılara karşı önlemlerin hayata geçirildiği derinlemesine bir inceleme yaptığını” söylüyor olsa da, siz yine de çocuğunuzun hesabını yeniden düzenlemek isteyebilirsiniz.

Tamamen yeni bir şifre, yeni bir kullanıcı adı ve e-posta adresi kullanabilirsiniz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.