Twitter ve Instagram’ın yolları ayrılıyor

Twitter ve Instagram’ın yolları ayrılıyor

Twitter, 2012’nin son günlerinde Instagram’daki gibi fotoğraf filtrelerini mobil uygulamasına ekleyecek. Mikro blog sitesi Twitter, çeşitli fotoğraf filtrelerinden oluşan güncellemeyi resmi uygulamasına ekleyecek. Ancak bu filtreler henüz test ediliyor.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, geliştirilmekte olan güncellemeyi kullanarak Twitter’dan birkaç tane fotoğraf paylaştı. Bu fotoğrafların birçoğunun siyah – beyaz olduğu görülürken, değişik renk filtrelerinin olduğu da göze çarpıyor. Bu güncellemeyle fotoğrafları filtrelemenin yanı sıra, çerçeve de eklenebiliyor.

Twitter, bu uygulaması ile Instagram’ın karşısına güçlü bir biçimde çıkacak. Filtrelenen fotoğrafların çözünürlüğü Instagram’da düşük kalitedeyken, Twitter resimlerin yüksek çözünürlüğünü muhafaza edecek. Instagram’daki gibi kare şeklinde paylaşılabilecek olan fotoğraflar, 1024×1024 piksel olacak. Şu anki mobil uygulamada paylaşılan fotoğraflar, 612×612 piksel boyutunda.

Bu konu, Kasım ayının başlarında da gündeme gelmişti. Instagram’ın tahtına göz diken Twitter, gelişmiş bir uygulamayı piyasaya sürerek Instagram’ın hâkimiyetine son vermek istiyor.

Bu güncelleme, iki şirketin arasını da açtı. Instagram ve Twitter arasında önümüzdeki günlerde ‘telif savaşları’nın yaşaması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.