Rusya’nın nano-teknoloji silahları 2015’e hazır

Rusya’nın nano-teknoloji silahları 2015’e hazır

Rus şirketi ordu ve polis için nano-teknoloji ürünü hafif seramik zırhlı silahların üretimine 2015 sonuna kadar başlayacak.

İzvestia gazetesinin haberine göre bor karbür esaslı seramik malzeme ile yapılan zırhlı araç ve tanklar mevcutlarına göre dört kat daha hafif olacak. Yeni malzemenin kurşun geçirmez yelekten, savaş uçaklarına kadar bir çok alanda kullanılması planlanıyor.

Rusya’nın Novosibirsk kentinde faaliyette bulunan NEVZ-Soyuz silah üretim şirketi yetkilisi gazeteye yaptığı açıklamada, “Nano-teknoloji ile üretilen silahların koruma gücü eskilerine göre 5-6 kat daha fazla olacak. Fiyatları ise yüzde 25 daha ucuz.” dedi.

Şirkete göre bor karbür kullanılarak üretilen zırhlı yelekler 7,62 mm zırh delici mermilere karşı tam koruma sağlarken, zırhlı araçlar ise 12,7 ve 14,5 mm mermilere karşı güvende olacak.

Şirket özellikle askeri ulaşım için kullanılan Mi-8 helikopterlerinde de yeni teknoloji ürünü zırhların kullanılmasını deneyecek.

Askeri teknoloji alanında yapılan çalışmalara destek veren Rusya hükümeti, nano-teknoloji ürünlerin AR-GE’si için de 4,4 milyon dolar ayırdı.

Yıl sonuna kadar ilk test ürünlerini piyasaya çıkaracak NEVZ-Soyuz, Kasım 2014’e kadar deneme çalışmalarını sürdürecek. Seri üretimin ise 2015’in son çeyreğinde başlaması öngörülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.