PlayStation 4 yüzünü gösterdi

PlayStation 4 yüzünü gösterdi

Milyonlarca oyun severin merakla beklediği PlayStation 4, bu yıl sonunda satışa çıkıyor. Sony’nin yeni oyun konsolunun özelliklerini meraklıları için araştırdık.

Tasarım: Jet Siyah renkte piyasaya çıkacak olan PlayStation 4; basit, keskin ve düz çizgilere sahip. Mat ve parlak renk kombinasyonunun uygulandığı konsol hem dik hem de yatay olarak kullanılabiliyor. 275×53×305 mm ölçülerine sahip cihazın ağırlığı 2,8 kilogram.

Donanım: Sekiz çekirdekli AMD Jaguar işlemci, 500 GB sabit disk sürücü, AMD gelecek nesil Radeon tabanlı grafik motoru, 6x Blu-ray optik okuyucu, USB 3.0 giriş ve 8 GB kapasitesinde GDDR5 RAM bellek PS4’ün teknik özellikleri. Microsoft’un Kinect özelliğine alternatif olarak PlayStation Camerayı geliştirmiş. Konsoldan ayrı satılan bu aksesuarın AB fiyatı 49 Euro olacak.

DualShock 4 oyun kumandası: Özel olarak yeniden tasarlanan oyun kumandası DualShock 4’ün üzerinde touchpad, mono hoparlör ve mono kulaklık bulunuyor. Light bar (ışık çubuğu) adlı özellik sayesinde her bir oyuncunun oyundaki karakterine göre kumandanın rengi değişiyor.

PlayStatIon Plus: PlayStation Plus, Sony’nin geliştirdiği bir üyelik servisi. Bu servisin özellikleri arasında özel oyun indirimleri, bulut üzerinde oyun kayıtları, beta program ve içeriklere erken erişim ve Hızlı Oyun Koleksiyonu’na erişim bulunuyor. Tek bir hesap açan oyun severler, PS4, PS3 ve PS Vita sistemlerinde bu servisin tüm avantajlarından yararlanabilecek. Servisin aylık fiyatı 5 Euro civarında.

Bulut üzerinden oyun: İnternet üzerinden oyun oynama imkânı sunan Gaikai bulut hizmetleri, 2014’ten itibaren Amerika Birleşik Devletleri’nde sunulmaya başlayacak. Böylece oyun severler hem oyunlarını Bluray’de saklamak zorunda kalmayacak hem de internet üzerinde doğrudan oyun oynama imkânına kavuşacak.

Oyunlar: Sony, Microsoft’un aksine ikinci el oyunlara yönelik kısıtlamalar yapmayacağını da açıkladı. PlayStation 4 ile gelecek yeni oyunlar arasında ise Final Fantasy XV, Kingdom Hearts 3, The Order: 1886 ve Transistor bulunuyor. Yeni oyun konsolu PS3 ve PS2 oyunlarını desteklemeyecek.

Fiyat: PS4’ün fiyatı, satışa sunulduğu coğrafyaya göre değişiyor. ABD satış fiyatı 399 dolar, İngiltere satış fiyatı 349 pound, AB fiyatı ise 399 Euro ve artı vergiler olacak. Cihazın Türkiye satış fiyatı belli değil fakat AB fiyatına yakın olmasını bekleyebiliriz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.