Öğretmeninin ‘Bilim adamı olması imkansız’ dediği genç Nobel Tıp Ödülü’nü kazandı

Öğretmeninin ‘Bilim adamı olması imkansız’ dediği genç Nobel Tıp Ödülü’nü kazandı

Nobel Tıp Ödülü’ne layık görülen Dr. John Gurdon’a lise öğretmeni tarafından 1949 yılında verilen karne şaşırtıcı bir yanılgıyı ortaya çıkardı.  johngurdon Karne üzerine ‘John’un bilim adamı olma hayali saçma’ diye yazan Eton College Fen Bilgisi öğretmeni, Gurdon’un bu yoldaki çalışmalarını ‘zaman kaybı’ olarak nitelendirmiş. Notta, ‘Çalışmaları tatmin edici olmaktan çok uzak. Eğer en basit biyolojik gerçekler bile anlayamıyorsa, biz uzmanın çalışmalarını nasıl becerebilir ki? Dolayısıyla bu çaba hem kendisi hem de ona bir şeyler öğretmek zorunda kalacak olan çalışan eğitimciler için tam bir zaman kaybı olacaktır’

Öğretmen karnede ayrıca Gurdon’un problemli bir öğrenci olduğunu, asla söz dinlemediğini ve işleri kendi usülünce yapmakta ısrar ettiği sürece problem yaşamaya devam edeceğine inandığını belirtmiş.
                  
Gurdon ise öğretmeninin tahmin ettiğinin aksine lise sonrasında önce Oxford Üniversitesi’nde eğitim gören Gurdon 1962 yılında kurbağaların deri ya da bağırsak DNA’lardan yeni kurbağa yavruları üretmekte kullanabileceğini keşfetti. Gurdon bu çalışmasıyla pazartesi günü Nobel Tıp Ödülü’ne layık görüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.