Obama birinci, Gül üçüncü, Erdoğan dördüncü sırada

Obama birinci, Gül üçüncü, Erdoğan dördüncü sırada

Twitplomacy portalının verilerine göre dünyada liderler arasında ABD Başkanı Barack Obama, sosyal ağ Twitter’in en popüler üyesi olurken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üçüncü, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ise dördüncü oldu.

 

Verilere göre Obama’nın hesabını 34.5 milyon kişi takip ediyor. İkinci sırada 7.,2 milyon takipçisi ile 9 farklı hesap ve dilde yazan Papa Francis yer alıyor. Listenin 3’üncü sırasında ise 3.5 milyon takipçisi ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 4’üncü sırasında ise 3,2 milyon takipçisi ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bulunuyor.

 

Dünya liderleri arasında sosyal ağa 2007 yılında kayıt yaptıran ilk lider olma özelliğini de taşıyan ABD Başkanı Obama, bugüne kadar 9 bin 532 tweet yazarken, 660 bin 324 kişiyi ise, takip ediyor. Cumhurbaşkanı Gül, 1141 tweet atıp 2 kişiyi takip ederken, Başbakan Erdoğan ise 2 bin 164 tweet atıp kimseyi takip etmiyor.

 

Teknoloji ile en barışık liderlerden olan Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitry Medvedev ise, Rusça ve İngilizce yazdığı iki hesabında toplam 2.6 milyon takipçiye sahip.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.