Nexus 4, gözünüzü arkada bırakmıyor

Nexus 4, gözünüzü arkada bırakmıyor

Google’ın LG işbirliğiyle geliştirdiği Nexus 4; geniş ekran, hızlı işlemci ve etkileyici bir arka yüz tasarımına sahip. Bu telefon, piyasadaki sayısız Android cihaz arasında rahatlıkla öne çıkıyor.

Tasarım ve ekran: Nexus 4 inceliği ve 4.7 inçlik geniş ekranıyla dikkat çeken bir tasarıma sahip. 9.1 mm inceliğindeki cihazın yüksekliği 133,9 mm, genişliği ise 68,7 mm. 768 x 1280 çözünürlüklü True HD IPS PLUS ekranın piksel yoğunluğu 318. Piyano siyahı renkte gelen Nexus 4’ün arka yüzeyinde ışık altında parıldayan bir materyal kullanılmış. Telefonun ön ve arka yüzü çizilmelere karşı dayanıklı olan Gorilla Glass 2 camdan yapılmış. Telefonun ön yüzünde fiziksel düğme yok. Düğmeler sanal olarak ekranın alt kısmına konumlandırılmış. Gümüş alaşımlı bir maddeden yapılan yan yüzeyler ise cihazın tasarımına ayrı bir şıklık katmış.

Donanım ve teknik özellikler:  

Android Jelly Bean 4.2 işletim sistemi

1.5 Ghz’lik dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemci

2GB RAM bellek

8 veya 16 GB dâhili hafıza

Arka yüz kamerası 8 megapiksel, ön yüz kamerası 1.3 megapiksel

139 gram ağırlık

2100 mAh pil gücü

Bekleme süresi 390, konuşma süresi 14, internet ve 3G kullanımı 8 saat

Micro USB ve SlimPort HDMI girişleri

Yakın Alan İletişim (NFC) ve Bluetooth bağlantısı

Fotoğraf ve video: Nexus 4’ün arka yüzünde 8 megapiksel, ön yüzünde ise 1,3 megapiksel olmak üzere iki adet kamerası bulunuyor. Cihazın arka yüzünde ayrıca karanlık ortamlarda çekim yapmak üzere LED flaş mevcut. Fotoğraf çekim menüsü oldukça sade tasarlanmış. Bu menü aracılığıyla tüm fotoğraf ayarlarına ulaşabiliyorsunuz. Nexus 4 ile panoramik fotoğraf çekmek mümkün. Photo Sphere özelliği ile de 3 boyutlu mekân çekimi yapabiliyorsunuz. Ayrıca 1080p HD kalitesinde video kaydı yapma imkânınız da var. İsterseniz, çektiğiniz fotoğrafların renk ayarlarını düzenleyip, bazı filtreler de uygulayabiliyorsunuz.

İşlemci ve pil ömrü: 1.5 Ghz’lik dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemcili Nexus 4, yüksek grafik özellikli oyunları oynamaya imkân veriyor. Yaptığım denemelerde cihazda herhangi bir donma veya ağırlık hissetmedim.

Nexus 4 her ne kadar güçlü pil özelliğine sahip olsa da, 4,7 inçlik geniş ekran, cihazın pil ömrünü hissedilir biçimde azaltıyor. Yoğun Wi-Fi ve 3G kullanımında cihazın pil ömrü 8 saatle sınırlı. Eğer sıkı bir internet kullanıcısıysanız, gün boyunca yanınızda bir şarj cihazı taşımanızda yarar var.

Sonuç: 4.7 inçlik geniş ekranı, dört çekirdekli 1.5 GhZ Snapdragon işlemcisi ve dikkat çekici arka yüz tasarımıyla Nexus 4, piyasadaki Android cihazlar arasında tercih edebileceğiniz bir cihaz.

Micro SD girişinin olmaması ise, daha yüksek kapasite isteyen kullanıcıların hoşuna gitmeyecektir. Ayrıca cihazın arka kapağı sabit olduğu için pil değişiminin de kolay olmadığını eklemekte yarar var. Google’ın LG işbirliği ile geliştirdiği bu cihazın piyasa fiyatı 1100 TL.

PlayStation 3 oyunu The Last of Us piyasada

Uzun zamandır PlayStation oyun severlerin merakla beklediği The Last of Us, geçtiğimiz hafta satışa sunuldu. nesusbirkma-200Bir enfeksiyon nedeniyle milyonlarca insanın zehirlendiği ABD’de hayatta kalan Joel ve Ellie adlı iki karakterin hikayesinin anlatıldığı oyun şimdiden bir fenomen olmuş durumda. 2030’lu yıllarda geçen oyunda sayısız insan bu enfeksiyon nedeniyle birer canavara dönüşmüş, geride kalanlar ise ordunun kontrolündeki karantina bölgelerinde yaşamlarını sürdürür. Kahramanlarımız ise tüm bu hengame içinde hayatta kalma mücadelesi verir.

Etkileyici grafik ve diyaloglara sahip bu oyunun, içerdiği şiddet sahneleri nedeniyle +18 yaş ve üstü için uygun olduğunu hatırlatmakta yarar var. Şimdiden ‘Third Person Shooter’ türünün en iyi örneklerinden birisi olarak gösterilen oyunun raf fiyatı 129 TL.

Haftanın uygulaması Despicable Me: Minion Rush

Çılgın Hırsız (Despicable Me) filminden esinlenerek geliştirilen bu oyun hem çocuklar hem de boş zamanlarında çocuk kalmayı sevenler için birebir. Sevimli Minion karakteriyle farklı parkurlarda yarışabileceğiniz bu oyun biraz Temple Run, biraz da Hugo’yu andırıyor. nesusbirkma-130Engellerin üzerinden zıplayarak veya altlarından geçerek koşmanız gereken bu oyunda amacınız olabildiğince çok muz toplamak ve yanmadan en uzun mesafeyi koşmak. Cihazınızda yaklaşık 50 MB yer kaplayan bu oyun ücretsiz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.