Kaynayan sudaki baloncuğu kontrol edebilen sistem

Kaynayan sudaki baloncuğu kontrol edebilen sistem

MIT Ünivesitesi (Massachusetts Institute of Technology) mühendisleri kaynayan sudaki baloncukları kontrol altına almaya yarayan bir sistem geliştirdi.

Doç. Dr. Evelyn Wang ve MIT’de yüksek lisans eğitimini sürdüren Jeremy Cho’nun üzerinde çalıştığı sistem, yüzey aktifleştirici moleküller kullanarak kaynayan sudaki baloncukları kontrol altına almaya yarıyor.

Elektriksel bir alan uygulayarak yüzey aktifleştirici moleküllerin yüzeye tutunmasını mümkün kıldıklarını belirten Doç. Dr. Evelyn Wang, moleküllerin yüzeyde tutunduğu süreçte kaynama işlemini başlatılabileceğini ve baloncuklar oluşması sağlanabileceğini ifade etti.

Wang çalışmalarında, suyun kaynama sürecini sistemin verimliliğini maksimize edebilecek ya da ısı transferi performansını geliştirecek şekilde değiştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Jeremy Cho ise yeni buldukları sistem sayesinde buhar çıkışını ve sıcaklığını kontrol edebileceklerini dile getirdi. Ürettikleri sisteminin enerji ve ısının taşınmasına olanak sağlayabileceğini kaydeden Cho, bu sayede bu alanda deneyebilecekleri çok sayıda uygulamanın olacağını sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.