İnternetteki itibarınızı korumak için 6 adım

İnternetteki itibarınızı korumak için 6 adım

İş başvurusu yaptığınız şirketin insan kaynakları sorumlusundan tutun, evlenmeyi düşündüğünüz kişinin ailesine kadar artık herkes birbiri hakkında internette arama yapıyor. Peki, online itibarımızı artırmak için neler yapabiliriz?


İnternet kullanımının son yıllarda artmasıyla birlikte internette hakkımızda yazılanlar giderek daha çok önem kazanıyor. İş başvurusu yaptığımız şirketin insan kaynakları uzmanı, teklif verdiğimiz şirketin yöneticisi, ürün satılan müşteri ve hatta evlenmeyi düşündüğümüz kişinin ailesi mutlaka ismimizi internette aratıyor. Bundan dolayı internetteki kimliğimiz ya da diğer bir adıyla online itibarımız büyük önem kazanmış durumda. Son yıllarda bu durumu fırsat gören irili ufaklı birçok ajans ortaya çıktı. Bu ajanslar birbirinden farklı yöntemlerle online itibarınızı artırmak için çözümler sunuyor. Ama bunun yanında kullanıcıların alacağı basit önlemlerle online itibarınızı artırmak da mümkün. Nasıl mı?
-Kullandığınız sosyal ağlarda mahrem olduğunu düşündüğünüz yazı veya fotoğrafları paylaşmayın. Unutmayın ki profiliniz gizli bile olsa internette yayınlanan her türlü bilgi bir şekilde başkaları tarafından erişilebilir.


-Eğer Google’da çıkan sonuçlar sizin hakkınızda gerçek olmayan bilgiler içeriyorsa bu sayfaların arama sonuçlarından kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Detaylı bilgi ve başvuru için http://bit.ly/TvaNPD veya http://bit.ly/TvbeJM
-Google aramalarında ön planda olmak için bir Google+ profili açmanızda yarar var. Eğer kendiniz veya ürününüz hakkında videolarınız varsa bunun için de bir YouTube kanalı açabilirsiniz.
-Kendi adınıza bir web sitesi alın, WordPress veya Blogger’da ücretsiz bir blog açın. Bu blogda kendi özgeçmişiniz, yaptığınız çalışmalar ve belirli bir konudaki yazılarınız yer alabilir. Böylece hem kendiniz hakkındaki en doğru bilgiyi ilk elden vermiş olur hem de arama motorlarında bu sayfanın üst sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz. Tabii blogunuzu düzenli olarak güncellemek ve içerik eklemek şartıyla.
-Arama sonuçlarında size ait resimlerin üst sıralarda yer almasını istiyorsanız bir Flickr hesabı açıp fotoğrafları kendi isminizle etiketleyebilirsiniz.
-Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal ağlarda hesap açarken kendi adınızı kullanın. Tabii bu ağlarda paylaşacağınız içeriğe dikkat etmek şartıyla.
Online itibarım nasıl?
Yapmanız gereken sadece Google, Yahoo, Yandex veya Bing gibi arama motorlarında adınızı ve soyadınızı arattırmak. Çıkan sonuçlar sizin online itibarınızı oluşturacaktır. Eğer birçok kişiyle aynı ad ve soyadı taşıyorsanız ve onların arasından fark edilmek istiyorsanız işiniz biraz zor. Bu durumda kendi adınızla sıklıkla içerik üretmeli ve internette daha aktif olmanız gerekiyor.

Haftanın iOS uygulaması: Pling Messenger

iOS ve Mac OS işletim sistemine sahip tüm cihazlarda kullanılabilen Pling Messenger, sesli bir mesaj sistemi. WhatsApp benzeri bir uygulama olan Pling ile arkadaşlarınızla tıpkı bir telsizle konuşur gibi mesajlaşabiliyorsunuz. Üstelik mesajlaşma sadece bir kişi ile sınırlı değil, isterseniz yüzlerce kişiye aynı anda sesli mesaj atmanız mümkün. Henüz deneme aşamasındaki uygulamanın önümüzdeki aylarda Microsoft ve Android için versiyonlarının geliştirilmesi bekleniyor. http://bit.ly/WSuEY4

Haftanın Android uygulaması: Magisto

Magisto çektiğiniz videoyu kurgulayan ve profesyonel bir kısa filme dönüştüren bir uygulama. Oldukça basit bir ara yüze sahip olan uygulama ilginç bir algoritma kullanarak çektiğiniz görüntüyü analiz edip en iyi bölümlerini kesip yapıştırıyor. Bu görüntüye isterseniz yazı ve müzik eklemeniz de mümkün. http://bit.ly/WSymAY

2013 yılı akıllı telefon kullanımında Android önde
ABI Research adlı şirketin yaptığı araştırmaya göre 2013 sonunda dünya genelinde 1,4 milyar akıllı telefon kullanımda olacak. Bu istatistiğin arslan payını Android cihazlar oluşturuyor. Araştırmaya göre bu yıl içerisinde aktif olarak kullanılan Android cihaz sayısı 798 milyon, iPhone sayısı 294 milyon, Windows Phone sayısı ise 45 milyon olacak. BlackBerry 10’un kullanıcı sayısının ise 20 milyona yakın olması bekleniyor. Aynı araştırmanın bir başka sonucuna göre ise yıl içerisinde dünya üzerindeki tablet sayısının 268 milyona çıkması bekleniyor. Tablet pazarında önde olan cihaz ise 166 milyon ile iPad olacak.

Erkekler teknolojik cihaz kullanımında daha sakar
Teknolojik cihazlar için hizmet paketleri sunan Teknokask’ın araştırmasına göre erkekler teknolojik cihazları kadınlardan daha özensiz kullanıyor. Teknokask’a yapılan hasar bildirim istatistiklerinden yararlanılarak yapılan araştırmaya göre hasar bildirimi yapılan cihazların yüzde 60’ı erkeklere, yüzde 40’ı kadınlara ait. Hırsızlık, gasp olaylarından mağdur olanların istatistiğinde ise kadınlar önde. Teknokask istatistiklerine göre 2012’de kayıp ve çalıntı ihbarı yapılan 32 bin 775 cihazın büyük çoğunluğu kadınlara ait.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.