İnterneti en verimli kullanan ülke İsveç, Türkiye OECD ülkeleri arasında sonuncu

İnterneti en verimli kullanan ülke İsveç, Türkiye OECD ülkeleri arasında sonuncu

World Wide Web Index tarafından dünya genelinde yapılan internet kullanımı anketinde listenin birinci sırasında İsveç bulunurken, Amerika Birleşik Devletleri ikinci, İngiltere ise üçüncü oldu. Toplam 61 ülkenin değerlendirilmeye alındığı internetin öncelikli kullanım alanları dikkate alındı. Türkiye, dünya genelinde listenin 27. sırasında yer alırken, Ekonomik İşbirliği ve Kalkıma Örgütü’ne (OECD) üye ülkeler arasında sonuncu oldu.

Dünya genelinde araştırma yapan World Wide Web isimli şirketin kurucusu Berners Lee tarafından açıklanan sonuçlara göre Afrika’da her 6 kişiden biri, dünya genelinde ise her 3 kişiden biri interneti aktif olarak kullanıyor. Listede Zimbabve, Burkina Faso ve Yemen son sıralarda yer aldı.

Araştırma kapsamında incelenen ülkelerden yüzde 30’unda web sitelerine sansür uygulandığını ifade eden Lee, internetin bir haberleşme aracı olduğunu ve engellenemeyeceğini söyledi. İnternetin bazı ülkelerde hala lüks olduğunu da hatırlatan Lee, Amerika’da yaşayan insanların yüzde 25’inin halen internet bağlantısı olmadığını aktardı. Lee “İnternetin fiyatlandırılmasından dolayı milyarlarca insan internet bağlantısı kuramadığı için bilgiye ulaşamıyor.”dedi.   


Araştırmada gelişmekte olan ülkelerin vatandaşlarının interneti yeterince verimli kullanamadığına dikkat çekildi.

Write a comment

1 Comment

  1. Sade Vatandaş September 8, 05:59

    Ya haberde ya çeviride bir sıkıntı var… Verim ama neye göre? Kişi başına düşen internet bankacılığı işlemleri üzerinden mi mesela? Biz MSN’den çay söyleyen bir milletiz, kimse interneti bizden daha verimli kullanamaz 🙂

Only registered users can comment.