İntel, yeni nesil işlemcilerini tanıttı

İntel, yeni nesil işlemcilerini tanıttı

Intel’in Başkan Yardımcısı Kirk Skaugen, IFA 2014 sırasında düzenlenen basın toplantısında, Intel’in yeni işlemcisi Core m’i tanıttı. Core m, dönüştürülebilir cihazlar, ultra taşınabilir ve tablet cihazlara hitap ediyor. Yeni nesil Core m işlemci aynı zamanda şirketin en tasarruflu işlemcisi. İşlemci sadece 4.5 W enerji tüketimiyle mobil cihazların daha uzun süre şarj olmadan dayanmasını sağlıyor.

14 nm üretim teknolojisi ile üretilen işlemciler geçen yıl piyasaya çıkan Core i5-4302Y ile karşılaştırıldığında yüzde 50 daha fazla işlem gücü ve yüzde 40 daha fazla grafik işlem kapasitesi sunuyor. Ayrıca cihazın çok küçük enerji tüketimi ısınmasını da engelliiyor ve cihaz fansız çalışabiliyor. Fan kullanılmaması ise cihazların enerji tüketimini daha da düşürüyor.

Core m yüksek kalite ses işlemesini desteklerken kablosuz görüntü aktarımı teknolojisi olan Wi-Di’nin kullanımına da imkan sağlıyor.

Intel piyasa ya yeni süreceği işlemcilerden Intel Core M-5Y10 ve 5Y10a, 2GHz hızında çalışacak. Ardından 2.6 GHz’de çalışan M-5Y70 de piyasaya çıkacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.