‘Hayatımı mahvetti’ dedi oyunu geri çekiyor

‘Hayatımı mahvetti’ dedi oyunu geri çekiyor

Birkaç hafta önce birden popülerlik kazanan Flappy Bird oyunu, artık mobil mağazalardan indirilemeyecek. Oyunun geliştiricisi Dong, “Benim oyunumun başarısını aşırı övüyorlar. Bu asla istemeyeceğim bir durum. Beni rahat bırakın.” diyerek oyunu kaldırma gerekçesini açıkladı.

Vietnam’da faaliyetlerini sürdüren GEARS Stüdyoları’nda Dong Nguyen tarafından geliştirilen Flappy Bird oyunu, akıllı telefon kullanıcıları tarafından milyonlarca kez indirildi. 50 milyonun üzerinde kullanıcı tarafından indirildiği tahmin edilen uygulama, bundan sonra mağazalarda yer almayacak.


Oyunun yapımcısı Dong Nguyen, 8 Şubat’ta attığı tweet ile kullanıcılardan özür dileyerek, oyunun 22 saat içerisinde Android ve iOS mağazalarından kaldırılacağını belirtti. Bu açıklama, Twitter’da 110 binin üzerinde kullanıcı tarafından paylaşıldı. Dong, “Flappy Bird’ün benim başarım olduğunu söyleyebilirim, ancak benim hayatımı mahvetti. Şu anda ondan nefret ediyorum” şeklinde duygusal bir tepki verdi.

Sürpriz bir kararla oyununu mağazalardan kaldıran Dong, başka bir tweetinde “Benim oyunumun başarısını aşırı övüyorlar. Bu asla istemeyeceğim bir durum. Beni rahat bırakın.” ifadelerini kullandı.


Oyunun kaldırılma gerekçesinin asla yasal sebepler olmadığını belirten Dong, Flappy Bird oyununu başka bir şirkete satmayacağını da duyurdu. Dong, Flappy Bird’ü mağazalardan kaldırmasına rağmen yeni oyunlar yapmaya devam edeceğini söyledi.

Flappy Bird oyunu, reklam gelirlerinden günlük 50 bin dolar kazanç elde ediyordu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.