Google, Quickoffice uygulamasını ücretsiz sunuyor

Google, Quickoffice uygulamasını ücretsiz sunuyor

Google, Microsoft Ofis programlarını tablet üzerinden kullanılabilmesini sağlayan Quickoffice uygulamasını 10GB ek alan ile birlikte iOS ve Andorid kullanıcıları için ücretsiz olarak sunmaya başladı.

Microsoft, Apple ve Google gibi dev markalar arasında yaşanılan rekabet teknoloji tutkunlarının yüzünü güldürüyor. Google, Quickoffice uygulamasını ücretsiz sunarak Microsoft ve Apple’ın bir adım önüne geçmiş oldu. Geçtiğimiz günlerde benzer bir hamle de Apple’dan gelmişti. Yeni akıllı telefon modelleri olan iPhone 5C ve iPhone 5S’i piyasa süren Apple, ofis uygulamalarını daha etkin kullanılmasını sağlayan ortalama 18 TL değerindeki iWork uygulamasını sadece yeni telefonları için ücretsiz olarak sunmuştu.

Bir diğer teknoloji devi Microsoft ise benzer işlevlere sahip ofis uygulamalarını aylık 14,99 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılara sunuyor.

Google, Quickoffice programını ücretsiz yaparak  ‘Google Drive’ servisinin tanıtımını yapıp, kullanımını arttırmayı hedefliyor. Ayrıca uygulamayı 26 Eylül’den önce indirip kullanmaya başlayanlara Google, 2 yıl boyunca Google Drive üzerinde ücretsiz 10 GB‘lık ekstra depolama alanı da sunuyor.

Google hesabıyla giriş yapılarak kullanılan Quickoffice, Microsoft Ofis dokümanlarını iOS ve Android işletim sistemine sahip telefonlar üzerinden kontrol etme ve değişiklik yapmaya olanak veriyor. Ayrıca bu uygulama ZIP uzantılı dosyaları da açılabiliyor.

Quickoffice uygulaması Android kullanıcıları için Google Play‘den, iOS kullanıcıları için ise App Store’dan ücretsiz indirebilirler.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.