FIFA 2015 daha gerçekçi, daha heyecanlı

FIFA 2015 daha gerçekçi, daha heyecanlı

Futbol oyunu sevenlerin gözdesi FIFA 15 raflardaki yerini aldı. Onlarca ülkeden, yüzlerce farklı futbol takımının yer aldığı oyunda bu yıl, uzun bir aradan sonra Spor Toto Süper Lig’in 18 takımı da yer alıyor.

Oyunun Türkiye kapak yıldızı Atletico Madrid’de top koşturan Arda Turan, oyuna gösterilen ilgi ise oldukça yüksek. Teknoloji market TeknoSA verilerine göre, FIFA 15’in ilk haftaki satışları, geçtiğimiz yıla oranla üç katına ulaşmış durumda.

FIFA 15’te oyuncular geçtiğimiz yıla göre daha gerçekçi hareketler sergiliyor. Taraftar ve stadyum grafikleri de iyileştirilmiş. Takıma göre taraftarlar farklı tribün şovu yapıyor veya marş söylüyor. Sahadaki çimenler de maç oynandıkça yıpranıyor. Bu yılın en önemli özelliği ise duygusal zeka (emotional intelligence). Oyuncular sert faullerde birbirlerine karşılık veriyor veya bir oyuncu gol kaçırdığında takım arkadaşları ona tepki koyabiliyor. Her yeni versiyonla daha gerçekçi grafiklere sahip olan oyunu, bir süre sonra canlı maçtan ayırmak mümkün olmayacak gibi.

Oyunun en popüler özelliklerinden birisi ise FIFA 15 Ultimate Team. Bu özellik sayesinde en iyi futbolculardan  oluşan bir rüya takım oluşturabiliyorsunuz. Oyuncu listesine bu yıl Franz Beckenbauer, Roberto Carlos, Peter Schmeichel ve Hristo Stoichkov gibi efsaneler eklenmiş. Ayrıca Sivasspor’dan Aatif Chahechouhe, Fenerbahçe’den Moussa Sow, Beşiktaş’tan Tolga Zengin ve Galatasaray’dan Wesley Sneijder gibi tanıdık isimler de var. 26 Eylül’den itibaren satışa sunulan Xbox ONE, Xbox 360, PS3, PS4 ve PC gibi farklı platformlarda oynanabiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.