Facebook’tan ‘Alzheimer’ farkındalığını artıracak uygulama!

Facebook’tan ‘Alzheimer’ farkındalığını artıracak uygulama!

İngiltere’de  bulunan Alzheimer Araştırma Vakfı ‘Facedementia’ adlı bir uygulama geliştirdi. ‘Bunama uygulaması’ olarak isimlendirilen bu özelliğin amacı Alzheimer hastalığı için farkındalığı artırmak.

Uygulama, bunama hastalığıyla yaşamanın nasıl bir tecrübe olduğunu öğrenmeye davet ediyor. Uygulama şu şekilde çalışıyor: Uygulamaya kullanmaya başlayacak olan kişilerin Facebook hesabı ‘ele geçirildikten’ sonra geçici olarak önemli olan hatıralar siliniyor. Fotoğraflar, önemli bilgiler, güncellemeler gibi aktif olan hareketler kalıcı olarak çıkarılıyor. Böylelikle bunamanın insan beynini nasıl etkilediği gösterilmeye çalışılıyor.

Alzheimer Araştırma Vakfı Başkanı Rebecca Woods, ”İnsanların, yakınları ve arkadaşlarıyla bir araya geldikleri, hatıralar ve iletişim bilgileriyle yakınlaştıkları ayrıca kullanmaya başlandığından itibaren bir hatıra defteri işlevi gören bir alan olması nedeniyle Facebook’ta böyle bir uygulama başlatmayı seçtik. Amacımız hastalıkla ilgili farkındalığı artırmak.” dedi.

Woods şöyle devam etti: “Bu Facebook özelliklerini, bu görüş ve hatıraların nasıl karıştırılabileceğini veya hepsinin birden unutulabileceğini göstermek için kullanmak istedik. Tıpkı, İngiltere’de bunama sorunu yaşayan yüz binlerce insanın bazılarının deneyimlediği gibi.”

Ayrıca kullanıcıların, bunama hastalığına sahip kişilerin hastalıktan nasıl etkilendiklerini anlatan kısa videoları izlemeleri de mümkün.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.