Facebook, Twitter’a özendi

Facebook, Twitter’a özendi

Facebook bir kez daha değişikliğe gidiyor. Sosyal paylaşım devi, bu seferki yeniliğiyle Twitter’a benzeyecek.

Son yıllarda Twitter karşısında popülerliği giderek azalan Facebook, yaptığı çeşitli değişiklerle eski günlerine geri dönmeye çalışıyor. En son 7 Mart’ta yaptığı büyük çaplı değişiklerle adından söz ettiren sosyal paylaşım devi için bir yenilik daha kapıda.

Daha çok tasarıma yönelik olan 7 Mart tarihindeki son değişiklikle Facebook, bir yandan genç kitleyi yeniden kendine çekmek isterken bir yandan da reklam gelirlerini arttırmayı amaçlamıştı.

Fakat, sitenin bu çabası kullanıcı sayısını arttırmada çok da etkili olmamış gibi görünüyor. The Wall Street Journal’in haberine göre dünyaca ünlü site, Twitter’da bulunan “etiket” (hashtag) özelliğini getirmek için çalışmalar yürütüyor.

Belirli bir konu üzerinde isteyen her kullanıcının yorum yapabilmesini sağlayan “etiket” özelliği, Facebook’un tahtını sallayan Twitter’ın en önemli özelliklerinden biri.


Twitter’ın bu özelliğini o kadar geliştirdi ki önemli haberler, oluşturulan etiketler sayesinde dakikalar içinde bütün dünyaya yayılabiliyor.

Facebook, etiket özelliğini kendi bünyesine katarak, Twitter’a göre çok daha fazla olan kullanıcı sayısı sayesinde hem adından daha fazla söz ettirmek istiyor hem de kullanıcılarını daha aktif hale getirmeyi amaçlıyor.

Yapılacak olan bu değişiklikle site Twitter’a göre fazla kişisel olan yapısından biraz daha sıyrılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.