Erkul, Harvard’a 2. kez çağrıldı

Erkul, Harvard’a 2. kez çağrıldı

Takipçi sayısı 30 milyona ulaşan “digital-government.net” sitesini kurup işleten Erdem Erkul, dünyanın sayılı üniversitelerinden Harvard’ın gözdesi oldu. Erdem Erkul, devlet başkanlarının çağrıldığı programa ikinci kez davet edildi.


Cumhuriyet Üniversitesi’nin en eski öğretim üyelerinden biri olan Prof. Dr. Ali Erkul, oğlunun gururunu yaşıyor. 30 milyon takipçiye ulaşan “digital-government.net” sitesini kurup işleten Erdem Erkul, devlet başkanları, başbakan, bakanlar ile CEO ve başarılı girişimcilerin çağrıldığı programa ikinci kez davet edildi.


Türkiye Bilişim Derneği Başkan Yardımcısı da olan Erkul’un davet edildiği Kennedy School of Goverment, dünyanın bir numaralı kamu yönetim okulu olarak biliniyor. Farklı ülkelerden bakanlar, rektörler, diplomatların da yer aldığı program “ekonomik kalkınma için inovasyon” başlığını taşıyor. Program sonrasında Harvard Üniversitesi’nde “Teknoloji ve İnovasyon Kongresi” yapılacak. Programın bu seneki ana konuşmacısı Slovenya Devlet Başkanı Dr. Danilo Türk olacak.


Erdem Erkul’un sahip olduğu “digital-government.net” isimli portal 30 milyonu aşkın takipçisi ile dikkat çekerken, elektronik devletle, Siyasette Teknoloji Kullanımı ile ilgili merak edilenlerin yer aldığı İngilizce sitenin dünyanın birçok noktasından izleyicisi bulunuyor.


Siteye girenler Türkiye’nin yanı sıra ABD, İngiltere, Almanya gibi gelişmiş ülkelerdeki elektronik devlet uygulamalarını da görebiliyor. “Digital government” isimli site arama motorlarında yapılan elektronik devlet aramalarında da ilk sırada yer alıyor. Erkul, Avrupa Profosyenel Bilişim Dernekleri Meclisi’nde 3 yıldır Türkiye’yi temsil ediyor.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ABD gezisi sırasında Silikon Vadisi’nde Microsoft’u ziyareti sırasında Erdem Erkul da yer almıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.