Elektrikli araba Tesla’yı IFA 2014’te inceledik

Elektrikli araba Tesla’yı IFA 2014’te inceledik

Tesla Motors’un geliştirdiği, tamamen elektrikle çalışan Tesla Model S adlı Sedan Premium aracı Berlin’deki IFA 2014 fuarında inceledik.

85 kWh’lik Panasonic batarya paketi ile çalışan bu araç, tam şarj edildiğinde yaklaşık 500 kilometrelik mesafeyi kat ediyor. Tam şarj için Türk parasıyla harcanacak yaklaşık miktar ise sadece 10 TL civarında. Araç 100 km’ye 5,6 saniyede ulaşıyor. Performance adlı spor modelinde ise bu süre 4,4 saniyeye düşüyor.

5 kapılı olan bu aracın hem ön kaportası hem de arka kısmı bagaj görevi görüyor. Elektrikli motor ise tamamen aracın alt tarafında. Arka bagajın zemininde gizlenmiş koltuklar kaldırılarak, çocukların yüzleri arka cama bakarak seyahat edebileceği bir şekle dönüştürmek mümkün.

Aracın bir başka ilginç özelliği ise vites kutusu üzerindeki geniş dokunmatik ekrandan aracın tüm ayarlarının yapılabilmesi. Sunroof, sürücü koltuğu, direksiyon, enerji durumu ve navigasyon gibi aracın çeşitli özellikleri tamamen bu ekrandan kontrol edilebiliyor. Tesla Model S’in standart olarak 3G internet bağlantısı da var. ABD Satış fiyatı 95 bin dolar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.