Asus Zenfone 6 incelemesi

Asus Zenfone 6 incelemesi

Uzun yıllardır anakart ve PC piyasasının lider şirketlerinden Asus, artık akıllı telefon piyasasında da iddialı.

Geçtiğimiz haftalarda tanıtımı yapılan Zenfone adlı telefon serisi hem fiyat, hem de performans açısından oldukça ilgi çekti.

6 inç genişliğinde dev bir ekrana sahip olan bu cihaz aslında bir phablet, yani ekranı o kadar büyük ki, hem tablet hem de telefon olarak kullanılabiliyor. 720×1280 çözünürlüğe sahip ekranın görüntüsü keskin ve net. Corning Gorilla Glass 3 ile korunan bu ekran çizilmelere karşı dayanıklı, üstelik eldivenle de kullanabiliyor. Telefonun boyutu çok büyük diyenler için tek elle kullanma özelliği de var.

Android 4.3 işletim sistemine sahip olan bu cihazda Asus’a özel Zen UI arayüzü bulunuyor. Bu arayüz hem estetik hem de kullanım kolaylığı sağlayan uygulamalar sunuyor. Zenfone’un diğer artıları arasında 13 megapiksel kamera, uzun pil ömrü sağlayan 3300 mAh batarya, çift SIM kart ve miniSD kart girişlerini sayabiliriz.

Zenfone 6’nın çift çekirdekli 1.6 GHz’lik Intel Atom işlemcisi rakiplerine göre biraz düşük olsa da popüler bir çok oyun ve uygulamayı sorunsuz çalıştırdığını söylemeliyiz. İşlemcinin çabuk ısınması, arka kapağın biraz zorlanarak açılması ve 4G desteğinin olmamasını eksi özellik olarak kaydedebiliriz. Bu cihazın en önemli avantajlarının başında ise 799 TL’lik fiyat etiketi geliyor. Bu özellikleriyle Zenfone 6’nın fiyat/performans açısından piyasanın en iyi Android cihazlarından birisi olduğunu söylemek mümkün.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.