Arabistanlı mühendisten seyyar uydu anten

Arabistanlı mühendisten seyyar uydu anten

Suudi Arabistan’da bir mühendis, çölde dostlarını bir arada tutmak için seyyar uydu anteni yaptı. Arabanın aküsüne takarak çalıştırdığı cihazla, nerede olunursa olunsun uydu kanalları izlenebiliyor. Cihazın kurulumu ise sadece birkaç dakikayı alıyor.

Özellikle bu aylarda, Suudi Arabistan’da birçok vatandaş çöle giderek dostlarıyla bir araya geliyor. Körfez Kupası’nı izlemek isteyen vatandaşlar ise evlerinde kalıyor. Hem çölde arkadaşları ile bir arada olmak hem de televizyon izlemek isteyen vatandaşlara ise çözüm Medine şehrinde doğup büyümüş ve aynı zamanda da bir mühendis olan Yusuf Muhammed Salih Al-Harbi’den geldi. Al-Harbi, arabanın aküsüne takarak çalıştırdığı bir uydu anteni ile gittiği her yerde uydu kanallarını izleyebildiğini ifade etti. Ayrıca Al-Harbi, yaptığı seyyar uydu sayesinde dostlarını bir arada tutmayı başardığını söyledi.

Cihazın kullanımının çok basit olduğuna dikkat çeken Suudi mühendis, çölde dostlarıyla denediği cihaz hakkında bilgi verdi. Cihazın uzaktan kumada ile çalıştığını ve istenilen bütün uydu kanallarının izlenebildiğini belirten Al-Harbi cihazı yapma fikrine nasıl sahip olduğunu ise şöyle anlattı: “Birçok arkadaş çöle, başka yere ve denize gittiğimiz zaman maç, dizi ve haber izleme bahanesiyle gelmiyor ve özür diliyordu. Buradan yola çıkarak aklıma bütün kanalları her yerden izleyebileceğimiz böyle bir cihaz yapma fikri geldi.”

Mühendis Yusuf’un arkadaşı Salih Al-Dabyan ise yaşadığı sevinci şu cümlelerle ifade ediyor: “Şimdi biz çöldeyiz. Kimse bizim şu anda çölde olduğumuzu ve maç izlediğimizi tahmin etmez, inanmaz. Bu Körfez Kupası. Herkes şimdi kafelerde, evlerde ve statta izliyor. Ancak biz şimdi çöldeyiz ve Körfez Kupası’nı izliyoruz.”

Yapılan cihaz ile Suudi futbolseverler çölde yaktıkları ateş üzerinde pişirdikleri çay ve kestane eşliğinde maçlarını izlemekten büyük keyif aldıklarını belirtti.

“Avrupalı birçok şirket beni aradı.” diyen Suudi Mühendis, “Allah’a hamdolsun bizi bazı Türk şirketlerinden arayanlar oldu. İnşallah temenni ediyoruz ki, bu icat Suudi-Türk ortaklığı ile olur.” dedi.

Seyyar uydu anteni ve ekranın bulunduğu cihaz araba aküsünden çıkan 12 voltluk elektrik ile çalışıyor. Ayrıca, cihazda bulunan çıkışlara çevrenin aydınlatılması için lamba takılabiliyor, yine bu çıkışlar kullanılarak telefonlar şarj edilebiliyor. Cihaz toplandığında ise bir çantaya sığabiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.