Apple’ın yeni iPad mini’yi bu yıl üretmesi zor

Apple’ın yeni iPad mini’yi bu yıl üretmesi zor

Apple’ın tedarik zincirinde yer alan şirketlerden sızan bilgiye göre ABD’li bilişim devi, yüksek çözünürlüklü “retina” tipi ekrana sahip ‘iPad mini’yi bu ayın sonuna kadar üretemeyecek.

Söz konusu tedarikçi şirketlerde çalışan bir yetkili Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Apple’ın bu yılın sonuna kadar ancak sınırlı sayıda ‘iPad mini’yi piyasaya verebileceğini iddia etti.

Aynı yetkili, Apple’ın en çok kâr ettiği dönemlerden biri olan Noel zamanı gelene kadar, yeni retina ekranlı küçük iPad’i üretememesinin de ihtimal dahilinde olduğunu kaydetti.

GOOGLE VE AMAZON’UN REKABET BASKISI ARTIYOR

Bilindiği üzere Apple, ezeli rakibi Google’ın yüksek tanımlı çözünürlüğe (HD) sahip yeni Nexus 7′yi piyasaya sürdüğü günden bu yana daha fazla baskı altında bulunuyor.

Bu arada Apple’ın üzerindeki baskıyı artıran tek gerekçe “Nexus 7 (2013)” ile de sınırlı değil. Sanal alışveriş devi Amazon’un, 9,7 inçlik büyük iPad’inden daha yüksek çözünürlüğe sahip “Kindle Fire HDX” modelini lanse edeceğini duyurması, Apple’ı daha da zor durumda bıraktı.

YENİ “IPAD MINI” 2014′TE Mİ ÇIKACAK?

 

Bilişim analistleri bütün bu veriler ışığında Apple’ın bu ay ‘iPad mini’yi sadece minimal düzeyde değişiklik yapılmış bir model olarak piyasaya vereceği görüşünde birleşiyor. Retina ekranlı iPad mini’nin ise 2014′ün ilk çeyreğinde çıkması bekleniyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.