San Francisco iftarları devam ediyor

San Francisco iftarları devam ediyor

Organizatörlüğünü San Francisco’da faaliyet gösteren Pacifica Institute’ün yaptığı iftarlar yoğun ilgi görüyor.

Hızla geçen sıcak yaz günlerinde Ramazan ayının bereketinden faydalanmak isteyenler iftar sofralarında bir araya geliyor. Amerika’da yaşayan Türkler hem Ramazan sevincini yaşamak hem de diyalog köprüleri kurmak için çeşitli kuruluşların organize ettiği programlara katılıyor.

Bu kuruluşlardan biri olan Pacifica Institute, San Francisco ve çevresinde yaşayan Müslümanları diğer inanç gruplarından insanlarla buluşturuyor.

Pasifica Institute tarafından Episkopal okulu olan Church Divinity School of  the Pasific’te düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 150 kişinin katıldı.

Program yakın zamanda yaşanan Orlando saldırısında hayatını kaybedenler de anılarak başladı.

Misafirler yemekten önce Ramazan ayı ile ilgili bir video izledikten sonra konuşmacıları dinledi. Claremont School of Theology’de İslamiyet ile ilgili çalışmalar yapan Prof. Dr. Özgür Koca, Ramazan ayının Müslümanlar için anlamından bahsetti.

İnsanların yalnızca yemek ve içmekten uzak kalmadığını, Kuran-ı Kerimle de yakınlaştıklarını, bütün bir kitabı bu ay içinde okuyup bitirdiklerini ifade etti.

Düşüncelerini paylaşmak isteyen bazı misafirler; ilk defa iftar yemeğine katıldıklarını ve oruç tutmayı denemek istediklerini belirttiler.

Katılımcılar yemek sonrasında da konuşarak birbirlerini tanıma fırsatı buldular.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.