GYV bir ilke daha imza attı; BM’de iftar verdi

GYV bir ilke daha imza attı; BM’de iftar verdi

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV),  bir ilke daha imza atarak Bileşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde iftar verdi.

New York’taki BM Genel Merkezi’nde verdiği iftar ile bir ilk imza atan GYV, çok sayıda bilim ve din insanı, sanatçı ile sivil toplum kuruluşlarını aynı masa etrafında buluşturdu.

İftar programında GYV yetkilileri, oruç hakkında katılımcılara kısaca bilgi verirken, Ramazan ayının dini olduğu gibi topluma bakan yönünü de anlatıldı.

IMG_3731Malezya’dan İngiltere’ye, Amerika’dan Japonya’da kadar birçok farklı ülkeden davetlilerin katıldığı iftar yemeği, gün içerisinde GYV’nin BM içinde düzenlediği ‘‘Dinlerarası Eğitimin Çatışmaları Önleme ve Sürdürülebilir Barış’a Etkisi’’ başlıklı konferansın devam niteliğinde gerçekleştirildi.

İftar ve konferansın yapılması amacını değerlendiren GYV Başkan Yardımcısı Hüseyin Hurmalı, sürdürülebilir barışı Hizmeti’nde kendisine görev edindiği söyledi. GYV’nin Onursal Başkanı’nın Fethullah Gülen Hocaefendi olduğunu belirten Hurmalı şöyle konuştu; ‘‘Sayın Gülen’in hem sürdürülebilir barış hem de sürdürülebilir kalkınma konusunda çok önemli tespitleri oldu… Hizmetin en önemli üç ayağından iki tanesi olan eğitim ve diyalog bugün BM’de tartışıldı. Geçen yıl BM’de sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 193 ülke tarafından kabul edilmesi ve yol haritası çizilmesinden sonra bizim burada yapmış olduğumuz etkinlik, sosyal barış için üretilen entellektüel sermayeye önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum.’’

Düzenledikleri konferans etkinliği ile hem dinler arası diyalog ve eğitime vurgular yapıldığını hatırlatan Hurmalı, barışçıl toplumun tesisinde önleyici eylem olan eğitimin verilmesinin değerinin bir kez daha uluslararası arenaya taşıdıklarını kaydetti. Hurmalı, konferansta dile getirilen sunum ve önerileri Birleşmiş Milletler ile paylaşacaklarını aktardı.

‘‘SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİNİ HİZMET 30 YILDIR YAPIYORDU’’

BM’in rehberliğinde dünya ülkelerinin sürdürülebilir kalkınma hedefleri için geçen yıl almış oldukları kararın aslında Hizmet Hareketi’nin 30 yıldır bir fiil hayata geçirdiğini belirten GYV Başkan Yardımcısı Hurmalı, ‘‘Şimdi biz, bu sürdürülebilir kalkınma hedeflerine giderken bir taraftan da Hizmet Hareketi olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetleri yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.

IMG_3737Dün akşam BM’de gerçekleştirilen iftar programında yapılan kısa konuşmaların ardından okunan canlı ezan ile yemek ikramına geçildi. Daha sonra dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar Ramazan ve iftar hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından New York’ta verdiği sufi müziği dersleri ile tanınan Amir Vahab ve ekibi, ilahi ve sufi müziği icra etti.

BM, 25 Eylül 2015 tarihinde Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi’nde bu kuruma üye ülkeleri, 2030 yılına kadar yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele etmek ve iklim değişikliğinin üstesinden gelmek için belirlenen ‘17 Sürdürülebilir Kalkına Hedefini’ kabul etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.