TASM İslam medeniyetinin işlendiği Kültür Köprüleri programına iştirak etti

TASM İslam medeniyetinin işlendiği Kültür Köprüleri programına iştirak etti

Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM) ve Niagara Vakfı gönüllüleri, Rochester College tarafından organize edilen ‘Bridging Cultures: Muslim Journeys Book Talks’ (Kültür Köprüleri: Müslüman Deneyimleri Kitap Konuşmaları) adlı programa davetli olarak iştirak etti.


01tasm1Rochester College Kütüphanesi Beşeri İlimler İçin Ulusal Bağış (NEH) kurumu tarafından Amerika çapında 25 kitaptan oluşan ‘Bridging Cultures: Muslim Journeys’ isimli kitap koleksiyonunu, 3 fimli ve ‘Oxford Islamic Studies Online’a bir yıllık üyelik almaya hak kazanan 950 kütüphaneden biri olarak seçilmişti. 5 ayrı kategoride gruplandırılan kitapları ve CD’leri üniversite hocaları ve öğrencilerine tanıtmak amacıyla hazırlanan programda gönüllü fakülte üyeleri ve kütüphane yetkilileri sunum yaptı. Amerika ve dünyanın diğer ülkelerindeki müslümanların tarihleri, inançları ve kültürleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen katılımcılar programı ilgi ile takip etti. Sunum hazırlayan katılımcıların çoğu müslümanlar, İslam kültürü ve onun batı kültürlerine olan katkıları konusunda bilmeleri gereken çok şeyin olduğunun farkına vardıklarını belirtti.


Sunum yapanlardan Yardımcı Doçent Dr. Gary Turner ‘Hikmet Evi’ (The House of Wisdom) isimli kitabı tanıttıktan sonra, kitabı okumadan önce Müslüman bilim adamlarının matematiğe ve diğer bilimlere olan katkılarından habersiz olduğunu ve bu bilim adamlarının bir çok farklı dalda zamanlarının uzmanı olmalarını hayretle karşıladığını anlattı.


01tasmTASM ve Niagara Vakfı gönüllüleri tarafından dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren kısa bir sunumun da gerçekleştiği programda, katılımcılara ayrıca Jill Carol’ın ‘A Dialogue of Civilizations’ kitabı ve Fountain dergisinin bir sayısı hediye edildi. Gönüllüler tarafından götürülen Türk ikramları katılımcılar tarafından çok beğenildi.


Programın sonunda kütüphane müdürü ve programın düzenleyicisi Allison Keller dernek yetkililerine iştiraklerinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti. Keller ayrıca, katılımcılara kitap hediye edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğeini ve bu programın öğrenciler, fakülte hocaları ve çalışanlar için güzel bir deneyim olduğunu belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.