Kuzey Kore’nin tehditleri Japonya’yı da etkilemedi

Kuzey Kore’nin tehditleri Japonya’yı da etkilemedi

Kuzey Kore’nin son olarak tehdit savurduğu Japonya, her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olduğunu açıkladı.


Komünist yönetim, ABD ve bölgedeki müttefiklerine yönelik sürdürdüğü tehditlerin bir yenisini daha eklemişti. Kuzey Kore’nin resmi haber ajansında yayımlanan yazıda, Japonya’nın füzelerini düşürmesi halinde savaş çıkabileceği ve nükleer saldırıya hedef olabileceği tehdidinde bulunmuştu. Yazıda, “Japonya’nın kendisine gelmesi ve doğru bir şekilde hareket etmesi gerekir.” denildi.


Kuzey Kore’den yükselen bu son tehdide karşı Japonya ise ‘her türlü’ senaryoya karşı hazırlıklı olduklarını belirtti. Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, “Kuzey Kore’nin açıklamasından haberdarız. Ayrıntı veremiyoruz ama her türlü senaryoya karşı hazırlıklıyız.” dedi.


Pyongyang’un tehditlerine karşısında Japonya, güvenlik tedbirlerini almaya devam ediyor. Japonya ile Kore yarım adasındaki denize Aegis tipi gemiler yerleştiren hükümet, 30 milyon kadar kişinin yaşadığı başkenti korumak için de Patriot tipi füzelerden konuşlandırdı. Ayrıca ülkenin güneyindeki Okinava’ya da bu füzelerden taşındı. Bu füzelerin kalıcı olarak Okinava’da kalacağı kaydedildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.