Wyoming eyalet meclisinde ilk ‘Türk Günü’

Wyoming eyalet meclisinde ilk ‘Türk Günü’

Wyoming eyalet meclisinde bu yıl ilk kez ‘Türk Kültür Günü’ düzenlendi. Merkezi Denver şehrinde bulunan Mozaik Vakfı tarafından organize edilen program yoğun ilgi gördü.

Programa 40 civarında Senatör ve Milletvekili katıldı. Programın eyalet meclisinde yapılması için ev sahipliğini daha önceden Türkiye ve Azerbaycan’ı ziyaret etmiş olan Milletvekili Dan Zwanitzer yaptı.

Program için hazırlanmış standlarda Türkiyeyi tanıtan video sunumu, tanıtım broşürleri ve küçük hediyeler yer aldı. Standları ziyaret eden ziyaretçilere Türk kültürüne ait yemeklerin yanında semaverde Türk çayı, türk kahvesi ve lokum ikram edildi.

Daha önceden Türkiye’yi ziyaret etmiş olan Milletvekillerinden bazıları Türkiye’yi çok sevdiklerini Türk baklavasına ve kahvesine olan özlemlerinin bugün sona erdiğini sevinerek dile getirdi.

Programın meclisteki bölümünde ise Milletvekili Dan Zwanitzer meclis oturumunda söz alarak Mozaik Vakfı yetkililerine böyle güzel bir günü Wyoming Meclisine yaşattıklarını için çok teşekkür etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.