Türk Kültür Merkezi, lise ve orta okullarda Türkiye tanıtımı yapıyor

Türk Kültür Merkezi, lise ve orta okullarda Türkiye tanıtımı yapıyor

New Hampshire eyaletinde bulunan Türk Kültür Merkezi (TCC), Türkiye’yi tanıtma faaliyetlerine devam ediyor.

TCC yetkilileri çeşitli gençlik kulüpleri ve özel okullarda yaptığı Türkiye sunumları serisine devlet okullarını da ekledi. TCC yetkilileri amaçlarının, genç Amerikalıların Anadolu insanı ve kültürünü doğru kaynaklardan öğrenmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Yıllarca Amerika’da Türk toplumu tarafından bu tür tanıtıcı programların ihmal edildiğini belirten New Hampshire TCC Başkanı Yusuf Demir, çalışmaların ilk olarak New York ve New Jersey eyaletlerindeki Türk kültür merkezleri tarafından başlatıldığını hatırlattı. Demir, New Hampshire eyaletinde 2011 yılında açılan TCC’nin Türk toplumuna ait ilk kurum olduğunu belirterek, Amerikalı gençlerin Türkiye’ye ve Türk kültürüne olan ilgisini görmeleri üzerine tanıtım faaliyetlerini tüm eyalete yaymaya karar verdiklerini dile getirdi.

Liselerde derse girerek Türkiye’yi anlattıklarını aktaran TCC yetkililerinden Lenette Peterson ise, daha önce TCC ile Türkiye ve Azerbaycan’a yaptığı ziyaretin okullarda sunum yaparken işini daha da kolaylaştırdığını belirtti. Peterson, “Ben sunum yaparken diğer taraftan kültür merkezimizdeki Türk arkadaşlar da öğrencilerden gelen soruları yanıtldı. Aradaki doğrudan ilişki çok sıcak bir ortamın oluşmasına vesile oldu ve Türkiye’yi tanıtmaktan büyük mutluluk duydum.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.