Irak: IŞİD, New York metrosuna saldırı planlıyor

Irak: IŞİD, New York metrosuna saldırı planlıyor

Irak Başbakanı, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Paris ile New York şehir metrolarına saldırı planladığını söyledi.

Irak Başbakanı Haydar El Abadi, Irak gizli istihbarat servisinin yakaladığı bir IŞİD militanının ifadelerine dayandırdığı açıklamasında, terör örgütünün New York ile Paris metrolarına saldırı planladığını söylediğini dile getirdi.

Beyaz Saray’dan bir yetkili çarşamba günü ABD Başkanı Barack Obama ile Irak Başbakanı Abadi’nin görüştüğünü hatırlatarak, böyle bir saldırı olacağına dair kendilerine hiç kimsenin bir bilgi vermediğini açıkladı.

AP haber ajansı bir haberde Fransız hükümetinin de herhangi bir saldırı planı olduğuna dair bilgi sahibi olmadığını yazdı.

Abadi, ileri sürdüğü terör saldırısının IŞİD’e katılan yabancı, yani Fransız ve ABD vatandaşı olan militanlar tarafından yapılacağını savundu. Bağdat’da bugün bazı IŞİD militanlarının tutuklandığını belirten Abadi, ‘‘Irak’ın içinde olan bağlantıları sayesinde Paris ve New York metrolarına saldırı yapacaklarına dair rapor aldım. Saldırıyı yapacaklar Iraklı değil. Bunların bazıları Fransız, bazıları ise Amerikalı ama bu kimseler Irak’ta şu an.’’ dedi.

BM Genel Kurul çalışmaları için geldiği New York’ta açıklama yapan Abadi, saldırıların ne zaman yapılacağına dair bir bilgisinin olmadığını söyledi. Abadi ayrıca saldırı planının deşifre edilmesinden sonra iptal edilip edilmediği sorusuna da, ‘‘Bu bir bağdır… Henüz bu bağın dağıldığını düşünmüyorum’’ diye cevap verdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.