Ficher: Film seyirciyi kandırmaya yönelik bir sahtekarlıktır

Ficher: Film seyirciyi kandırmaya yönelik bir sahtekarlıktır

Yönetmenliğini yaptığı hasılat rekoru kıran filmleri ve duruşuyla, her zaman odak noktasında duran David Fincher, BAFTA etkinliğinde, 25 yıllık kariyerinden hatıralar paylaştı.

Fincher, çektiği filmler hakkında sık sık anekdotlar anlatarak, salondaki sinemaseverleri kahkahalara boğdu. Başarılı yönetmen, “ 8 yaşımda, büyüyünce ne olmak istediğimi biliyordum” diyerek kariyer basamaklarını nasıl tırmandığını anlattı.

Ünlü yönetmen ve yapımcı George Lucas’ın gençken kapı komşusu olduğunu belirten Fincher “ İşte film çekmeye bu kadar yakındım” dedi.

“Filmler özünde, insanların giyinip kuşanarak repliklerini ezberledikleri bir sahtekarlıktan oluşur” diyen Fincher, filmin dikkat çekebilmesi için seyircinin bu “saçmasapan” durumu fark etmemesi gerektiğini belirtti. “ Yani amaç seyircinin lanet olası dikkatini tamamen filme çekmek” dedi.

Kısa sürede tanınmasına vesile olan Alien filminin yönetmenliğini yaptığı sırada, iki kez kovulup sete geri geldiğini belirten yönetmen, “ En büyük hata gerçek hayatta arkadaşım olan yapımcılarla çalışmaktı” diye açıkladı. 1995’te çektiği Seven filminin senaryosunu, menajerinin tavsiyesiyle okumaya başladığında çok sıkıldığını ve “ Gerzek bir yaşlı polis ve genç polis, şaka mı bu” yanıtını veren Fincher karşısında menajerinin ısrar ederek, senaryonun tamamını ünlü yönetmene okutmayı başardığını sözlerine ekledi.

Ne var ki, Fincher’ın elindeki senaryonun toplam 11 versiyonu vardı ve menajeri ünlü yönetmene hatalarla dolu, düzeltilmemiş şeklini vermişti. Fakat Fincher senaryonun bu halini sevmiş ve yönetmenin kariyerindeki kilometre taşlarından biri olarak sinema tarihine geçen Seven filmi beyazperdeye aktarılmıştı.

Filmlerini çekerken oyunculardan fazla tekrar almasıyla bilinen Fincher konu hakkında,”Bakın benim felsefem şu, bir film çekerken 250 bin dolar sete, haftalık 13 bin dolar ses ve ışık malzemelerine ve yaklaşık 150 bin dolar da set çalışanlarının ödemesine harcanıyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen oyuncuların, bir an önce rollerini oynayıp, lüks otel odalarına dönme isteklerine tahammül edemiyorum” açıklamasını yaptı.

ABD başkanı Barack Obama’nın da hakkında twitter da yorumlarda bulunduğu favori dizilerinden “House of Cards”ın da yapımcılığını üstlenen Fincher, 2013’te başrollerinde Ben Affleck’in yer aldığı ABD’li yazar Gillian Flynn’in romanı Gone Girl’ün sinema versiyonunu çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.