Avrupa’da bankaya siber saldırı; parası çalınanlar Türk ve İtalyan

Avrupa’da bankaya siber saldırı; parası çalınanlar Türk ve İtalyan

Avrupa’da bulunan bir bankaya yapılan siber saldırı sonucu aralarında Türkiye’den müşterilerin de bulunduğu en az 190 hesaptan para çalındığı açıklandı.

Yaklaşık 500 bin Euro’nun çalındığı bilgisini veren banka güvenlik şirketi Kaspersky yetkilisi, “Saldırılar yaklaşık 1 hafta sürdü. Şirket mağdurlarının büyük bir kısmı İtalya ve Türkiye’den” ifadelerini kullandı. Güvenlik şirketi, bankanın adını açıklamamakla birlikte  hırsızlarının takip edilmemek için kayıtları da sildiklerini belirtti.

Siber saldırganların trojan (Truva atı) program sayesinde sisteme eriştiklerini ve böylece müşterilerin hesaplarındaki parayı başka hesaplara gönderdikleri ifade ediliyor. Paranın nasıl çalındığı ile ilgili soru işaretleri olduğunu ifade eden şirket yetkilisi, saldırganların banka hesaplarına girerken Zeus adlı kötü bir yazılım kullanmış olabileceklerini belirtti. Kullanıcı hesaplarından bin 700 Euro ile 39 bin Euro arasında para çekildiği söylend.

İlk kez 2007 yılında keşfedilen Zeus isimli yazılım, Windows işletim sistemi kullananlarının verilerine kolayca erişim sağlıyor. Daha önce bu yöntemle milyonlarca Euroluk siber hırsızlık gerçekleşmiş.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.