Mısır’da 183 idam kararına onay

Mısır’da 183 idam kararına onay

Mısır’da mahkeme, aralarında Müslüman Kardeşlerin liderlerinden Muhammed Bedii’nin de bulunduğu 183 kişinin idam cezasını onayladı.

Minye Ceza Mahkemesi, Minye şehrindeki polis karakolunu yakmak ve bir polisi sopayla öldürmek ile suçlanan çoğunluğu gıyaben yargılanan 683 İhvan mensubu hakkında kararını verdi. Karar uyarınca aralarında İhvan’ın mürşidi Muhammed Bedii’nin aralarında bulunduğu 183 kişi hakkındaki idam kararı onaylandı. 496 kişi hakkında beraat veren mahkeme 4 kişiye 25 yıl hapis cezası verdi.

Minye Ceza Mahkemesi 683 İhvan mensubuna idam kararını 29 Nisan’da vermişti. Ardından idam kararı dosyaları müftülük makamına gönderilmişti. Mısır yasalarına göre, idam kararları Mısır Müftüsü’ne gönderiliyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra dosya mahkemeye iade ediliyor. Bu aşamamın ardında mahkeme kararı sonuçlandırıyor.

Aynı mahkeme bir başka davada, daha önce idam cezası verdiği 529 kişinin dosyasını 24 Mart’ta karara bağlamıştı. Bu kapsamda 37 sanık hakkındaki idam kararı onanmış, 492 kişinin cezası ise müebbet hapse çevrilmişti. Böylece iki ayrı davada, haklarında idam kararı verilen bin 212 kişiden 220’sinin infazı onaylanmış oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.