Rusya’da bin 700 uyuşturucu laboratuvarı etkisiz hale getirildi

Rusya’da bin 700 uyuşturucu laboratuvarı etkisiz hale getirildi

Rusya’da son yıllarda uyuşturucu ile mücadele geniş kapsamlı devam ediyor. Federal Uyuşturucu ile Mücadele Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, sadece 2012’de bin 700’den fazla uyuşturucu laboratuvarı etkisiz hale getirildi.

Uyuşturucu laboratuvarlarına yönelik düzenlenen operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada, “Uyuşturucu ilaç üretimi yapan bin 700’ün üzerinde merkez etkisiz hale getirildi. Bunların 23’ü ticari amaçlı sentetik hap üretimi de gerçekleştiriyordu…” bilgisi yer aldı.

Uyarıcı etkisi olan Amfetamin üretimi yapan bir tesisin de kapatıldığını ifade edildi. Tesiste aylık ortalama 30 kilogram uyuşturucu üretildiği belirtildi. Güvenlik görevlileri uyuşturucu merkezinde bulduğu dört metal kapta da radyoaktif maddeye rastladı. Yetkililer kaplarla Çernobil’den toprak taşındığı iddialarının dile getirildiğini belirtiyor.

Rusya’da uyuşturucu kullanan sayısı 8,5 milyona ulaştı

Federal Uyuşturucu ile Mücadele Servisi’nin verilerine göre Rusya’da uyuşturucu kullanan sayısı 8,5 milyona ulaştı.

Uyuşturucu kullanma yaşanın 11’e kadar gerilediğine dikkat çeken yetkililer, “Ocak-Eylül ayları arasında polis 104 bin 900 uyuşturucu olayına müdahale etti. Bunlardan 66 bini ciddi vaka…” bilgisini aktardı.

Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokotsev konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, uyuşturucu bağımlılığının ulusal güvenliği tehdit eder hale geldiğini, gençlerin 11-12 yaşlarında uyuşturucuya başlamalarının tehdidin boyutunu göstermeye yettiğini vurguladı.

Ülkede işlenen şiddet içerikli suçların yüzde 70’inin dolaylı ya da doğrudan uyuşturucu ile bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.