Lavrov: Birçok lider ABD’nin kendilerini dinlediğine inanıyor

Lavrov: Birçok lider ABD’nin kendilerini dinlediğine inanıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bir çok liderin Amerikan gizli servisleri tarafından dinlendiklerine inandıklarını söyledi.

 

Yunanistan’da devam eden temasları çerçevesinde basına açıklamada bulunan Lavrov, “Bu konuda yorum yapmaktan sıkılıyorum. Bunu herkesin bildiğinden ya da en azından şüphelendiğinden eminim. Daha önce açıktan söylenmeyen konular şu an açıkça ifade edilebiliyor.” dedi.

 

ABD’li yetkililerin “Diğerlerinin yapmadığı hiçbir şeyi yapmadık” savunmasını değerlendiren Lavrov, “Size dostça söylemem gerekirse, ben konuya felsefik olarak yaklaşıyorum.” cevabını verdi.

 

Ocak ayında Avrupa Birliği dönem başkanlığını alacak Yunanistan’da yoğun temaslarda bulunan Lavrov, Yunanistan’ın özelleştirme programları ve krizden çıkması konusunda desteklerinin süreceğine dikkat çekti.

 

Sermaye zengini olan Rus şirketleri Yunanistan’da tren yolu, havalimanları, turizm ve otellerle ilgili özelleştirmeleri yakından takip ediyor.

 

AB’nin uyarısı üzerine Yunanistan’ın enerji şirketleri DEPA ve DESFA’nın özelleştirmesinde Rus enerji devi Gazprom başarılı olamamıştı.

 

Rusya ve Yunanistan Ortodoks inancı paylaşan Rusya ve Yunanistan’ın toplam ticaret hacmi geçen yıl 6,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Rusya’da büyük çoğunluğu Kafkaslarda olmak üzere 190 bin civarında etnik Pontus Rum kökenli vatandaş yaşıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.