ABD istihbaratı Trump’ı İran’ın suikast tehditleri konusunda uyardı

ABD istihbaratı Trump’ı İran’ın suikast tehditleri konusunda uyardı

Trump’ın kampanyası, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın dün ABD istihbarat yetkilileri tarafından İran’dan kendisine yönelik suikast tehditleri konusunda uyarıldığını açıkladı.

Kampanyadan yapılan açıklamada “Başkan Trump bugün erken saatlerde Ulusal İstihbarat Başkanlığı (ODNI) tarafından İran’ın ABD’de istikrarı bozmak ve kaos yaratmak amacıyla kendisine suikast düzenleyeceğine dair gerçek ve spesifik tehditler konusunda bilgilendirildi” denildi.

Kampanya, istihbarat yetkililerinin İran’dan gelen tehditlerin “son birkaç ayda arttığını” tespit ettiğini ve ABD hükümet yetkililerinin Trump’ı korumak ve seçimlerin etkilenmemesini sağlamak için çalıştığını söyledi.

Trump daha sonra Truth Social sitesinde İran tarafından hayatına yönelik “büyük tehditler” olduğunu söyledi ve İran’ın hamlelerinin başarılı olmadığını “ama tekrar deneyeceklerini” ekledi.

Tahran, ABD’nin içişlerine karıştığı iddialarını daha önce reddetmişti. İran’ın New York’taki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği dün geç saatlerde yapılan yorum talebine yanıt vermedi.