Zimmerman: Obama yüzünden Amerikan halkı aleyhime döndü

Zimmerman: Obama yüzünden Amerikan halkı aleyhime döndü

Florida’da Trayvon Martin adlı bir genci öldürmek suçlamasıyla yargılanan ancak beraat eden George Zimmerman, uzun süren sessizliğini bozdu. Zimmerman, Başkan Barack Obama’nın Amerikan halkının aleyhine dönmesine neden olduğunu ileri sürdü.

Başkan Obama’nın, davasının sürdüğü bir dönemde müdahil olmaması gerektiğini savunan Zimmerman, “Başkan Obama, Rose Garden’da yaptığı konuşmada, ‘Eğer oğlum olsa Trayvon gibi olurdu’ dedi. Bu benim içimde ukde kaldı ve açıkca ırkım nedeniyle Amerikalılar aleyhime döndü” diye konuştu.

Obama’nın açıklamasından sonra hakkında federal soruşturma başlatıldığını hatırlatan Zimmerman, “Başkan yerel ya da eyalet ile ilgili bir meselede müdahil olmamalı” diye konuştu.

Zimmerman yargılandığı Trayvon Martin davasında 2013 yılı haziran ayında beraat etmişti. Zimmerman’ın 17 yaşındaki Trayvon Martin’i kendisini savunma gerekçesi ile vurduğuna hüküm veren jürinin kararı ülkede uzun süre tepkiye yol açmıştı. Başkan Obama da karardan iki gün sonra, “Afro-Amerikalılar tarihten gelen tecrübeleri ile bu karara bakıyor… Trayvon Martin vurulduğu zaman benim oğlum olabilirdi demiştim. Bunu başka bir şekilde ifade edecek olursam, 35 yıl önce Trayvon Martin ben olabilirdim” diyerek tepki göstermişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.