Obama’nın desteklediği belediye başkanı seçimi kaybetmek üzere

Obama’nın desteklediği belediye başkanı seçimi kaybetmek üzere

Chicago Belediye Başkanı Rham Emanuel, yeniden belediye başkanı seçilebilmek için parti içindeki adaylık yarışını kaybedebilir.

Bir dönem Başkan Barack Obama’nın Beyaz Saray Genel Sekreteri olarak hizmet veren Emanuel, dün yapılan parti içindeki adaylık yarışında gerekli çoğunluk  oyunu alamadı. Başkan Obama’nın geçen hafta Chicago ziyaretinde Emanuel için destek arayışı da yetersiz kaldı. Parti içinde çoğunluğun desteğini alamayan Emanuel, rakibine üstünlük sağlayabilmek için 7 Nisan tarihinde yeniden sandık başına gidecek.

Milyon dolarlar harcayarak seçim kampanyası sürdüren Emanuel’e beklemediği sonuç aldıran Jesus ”Chuy” Garcia, Meksika doğumlu ve aktivist kişiliği ile tanınıyor. Parti içindeki yarışta Emanuel’e kaşı beklenmedik başarı elde eden Garcia, adeta Chicago siyasetini sarstı. Ancak bundan daha ötesi Başkan Obama’nın desteğine rağmen Emanuel’in partisinden yeterli destek almaması büyük sürpriz oldu. Gerçi Obama, kasım ayındaki Illinois valilik seçimleri için de eski vali Pat Quinn için eyalete destek ziyaretinde bulunmuş ancak Cumhuriyetçi aday karşısında mağlubiyet almasının önüne geçememişti.

MİLYON DOLARLA DA EMANUEL’E YETMEDİ

Dün yapılan aday adaylığı oylamasında Emanuel oyların yüzde 45’ini alırken Meksika doğumlu Garcia da yüzde 34’de kaldı. Hiçbir aday adayının yüzde 50’inin üzerinde oy alamadığı için aday adayları 7 Nisan’da yeniden sandığa gidecek.

Garcia, özellikle Chicago Öğretmenler Senadikası’nın desteği ile dar bütçeli seçim kampanyasına rağmen Emanuel karşısında önemli bir başarı elde etti. Emanuel, yeniden belediye başkanlığına adaylığı için geçtiğimiz birkaç hafta içinde seçim kampanyasına 7 milyon dolar harcadığını yazdı Chicago Tribune. Aynı gazete geçtiğimiz yaz yaptığı ankette göre de Emanuel’in belediye başkanlığı performansını onaylayanların oranının yalnızca yüzde 35 olduğunu belirlemişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.