Vefat eden ABD’li Boşnak Teksas’ta defnedildi

Vefat eden ABD’li Boşnak Teksas’ta defnedildi

Austin Boşnak Amerikan toplumu üyesi  Sejdalija (Seyyid Aliya) Smajic 53 yaşında vefat etti.

Merhumun cenaze namazı başkentteki North Lamar Ayşe Mescidi’nde kılındı.

Bosna Hersek savaşı sonrası Bosna’nın Sokolac şehrinden ABD Teksas eyaletine göçen Smajiç ailesinin reisi Sejdalija’nın vefat sebebi ağır depresyon olarak açıklandı.

Merhumun eşi ve evlatlarının arzusu olarak cenaze namazını aile dostu bir Türk  imam kıldırdı. Pflugerville’deki Cook-Walden/Capital Parks Mezarlığı’nda Müslümanlara ayrılan bölümdeki mezarına yerleştirilen merhumun ruhuna definden hemen önce dini usullere göre telkinde bulunuldu, definin akabinde Yasin Suresi okundu. Ardından Zümer Suresi 73-75. ve Bakara Suresi 152-157. ayetler okunarak, İngilizce tercümeleri açıklandı.

Veda konuşmalarında, merhum ile ilgili hatıralar anlatıldı. Görevli imam, merhumun iki evlat yetiştirmiş bir baba olarak amel defterinin günah cihetiyle kapanmış olsa bile sevap cihetiyle açık olduğunu, evlatlarının işleyeceği bütün hayırların ona ulaşacağını ifade etti. Orada bulunanlar da haklarını helal ettiler.

Merhum Seydi Aliya Smayiç’in oğulları Adil ve Amir, merasimin tamamlanmasından sonra kabristandaki Boşnak, Arnavut, Türk, Arap, Pakistanlı vs kardeş milletler ile Amerikan komşu ve iş arkadaşlarının taziyelerini kabul ettiler.

Genç kardeşler vefatın 40. Günü düzenleyecekleri yemekli Anma Programı Tevhid’i* kendi evleri dar olduğundan onlara kapılarını açan Raindrop Türk Kültür Merkezi’nde yapacaklar.

* Anadolu İslam kültürü ile neredeyse aynı olan Boşnak kültüründe ölen kişinin evinde veya uygun bir mekanda Kur’an okutuluyor ve tevhid yapılıyor. Tevhid’de, Kur’an’dan seçilmiş bazı sureler, âyetler, aşirler okunuyor, istiğfar ediliyor, Peygambere salâvat ve toplu zikir yapılıyor.

Write a comment

1 Comment

  1. ilyas July 30, 13:09

    Dünya diktatörleri,halklarına,vatandaşlarına ulaşımı,iletişimi engellemede,azami gayret sarfederken,sizler cesurca buna mani olmaya çalışıyorsunuz.Sayenizde Dunya insanın avucunun içine sığacak kadar küçülüyor.Tebrikler.

Only registered users can comment.