New York büyük kasırgaya hazırlanıyor

New York büyük kasırgaya hazırlanıyor

New York şehri Joaquin kasırgasına hazırlanıyor. Salı sabahı etkili olması beklenen kasırga öncesi New York Belediyesi hazırlıklara başladı. Saatte 210 km hızla Bahama Adaları’nın güneybatısından gelmesi beklenen kasırganın New York’u tam olarak ne zaman ve hangi hızla vuracağı hakkında bilgi verilmedi.

Doğu yakasını 3 yıl önce etkileyen Sandy’den sonra en etkili kasırga olması beklenen Joaquin için 30 farklı kurum birlikte çalışacak. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, şehrin 3 yıl önceki kasırganın şehir için trajedi ve çok zor zamanlar yaşattığını belirterek, “Yaptıklarımızı çok değiştirdik. Sandy’den önemli derecede ders aldık.” diye konuştu. Blasio, önceki günlere göre daha hazırlıklı olduklarını belirtti.

New York Valisi Andrew Cuomo “Kasırga, bölgeyi hiç etkileyemebilir, çok ciddi de etkileyebilir. Öğrendik ki, en kötüsüne hazırlık yapmak lazım.” diye konuştu. Metro ve otobüs duraklarının muhtemel su baskınlarından karşı tedbirler alınıyor.

22 Ekim 2012 tarihinde Karayipler’den başlayarak Kanada kıyılarına kadar ulaşan Sandy, New York ve New Jersey eyaletlerinde etkisini göstererek toplam 87 kişinin ölümüne neden olmuştu. 650 binden fazla ev ise kullanılmaz hale gelmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.